Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Waarom is puppy cursus belangrijk?

Waarom is puppy cursus belangrijk

Waarom is het belangrijk om met je pup op puppycursus te gaan? Wat leert een puppy op deze cursus? Hoe vind je een goede hondenschool? Wij geven je graag tips en advies. Het is voor iedere pup aan te raden om op puppycursus te gaan. Ook als je al meerdere honden hebt gehad, kan een puppycursus veel bieden.

Socialisatie

Je puppy leert op puppycursus om te gaan met andere hondenrassen. In hondenrassen zitten veel verschillen qua staart- en orenstand en veel honden communiceren met hun staart en oren. Een pup moet deze verschillenden standen nog leren herkennen. Daarnaast leert een pup om te gaan met kinderen en andere volwassenen én natuurlijk met jou. Je pup gaat samen met jou op avontuur, dit schept een band.

Rangorde

Je leert hoe je op een goede manier invloed kan uitoefenen op het gedrag en de gedragsontwikkeling van jouw pup. Op deze manier leert je pup op een rustige en natuurlijke manier waar de grenzen liggen. De pup leert wie de roedelleider is.

Begeleiding

Een pup brengt veel opvoedvragen met zich mee. Tijdens de puppycursus krijg je de mogelijkheid om vragen te stellen over allerlei opvoedingszaken; bijvoorbeeld zindelijkheid, alleen thuis blijven en hoe je sloopgedrag het beste kan voorkomen. Daarnaast kun je ervaringen uitwisselen met andere baasjes.

Training

Je pup leert op puppycursus spelenderwijs de basisvaardigheden van gehoorzaamheid. Zo leert hij te reageren op commando’s als: kom, lig, zit, staan en blijf. Ook leer je hoe je prettig met je pup kunt wandelen, zonder dat je pup trekt aan de lijn. Daarnaast kan je pup direct wennen aan een ritje met de auto.

Vanaf wanneer kan je pup op puppycursus?

Wanneer je je pup bij de fokker weg haalt kun je het beste meteen met hem/haar op puppycursus gaan. Je pup begint namelijk dan met twee belangrijke opgroeifases: de omgevingsgerichte socialisatiefase (8 tot 12 weken) én met de angstfase (6 maanden). Op puppycursus krijg je de juiste handvaten om je pup deze bepalende fases op de juiste manier door te laten brengen.

Wat is een goede puppycursus?

Een goede puppycursus is allereerst gebaseerd op het belonen van goed gedrag en heeft een prettige en leervriendelijke omgeving. Je leert vaardigheden en technieken om je hond te trainen en je kunt vragen stellen over de opvoeding en het karakter van je hond.

  • Puppycursussen die doorlopend zijn en geen vast begin- en eindtijd hebben, hebben vaak honden van verschillende leeftijden in de cursus zitten. Door oudere honden kan je pup al snel overrompeld en bang worden.
  • Puppycursussen met meer dan tien honden, dit is erg druk voor jouw pup. Een puppycursus bestaat meestal uit 6-8 puppy’s.
  • Het spelen van honden bij de puppycursus moet altijd onder toezicht gebeuren. Het kan namelijk zijn dat je pup het spelen eng vindt en dit koppelt aan de hondenschool. Hierdoor kan het zijn dat je pup het naar de hondenschool gaan niet leuk meer vindt.

Je dierenarts kan helpen bij het vinden van een geschikte hondenschool.

Hoe lang duurt een puppycursus?

Een puppycursus bestaat meestal uit 10 tot 15 lessen van ongeveer 45 tot 60 minuten. Wat je mee moet nemen kan verschillen. Meestal is dit: een halsband, een vaste lijn (geen flexi) van ongeveer 1 tot 2 meter, een inenting boekje, een speeltje en beloningssnoepjes.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen