Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Waarom is een veilige autostoel zo belangrijk als je met de hond op de voorbank rijdt?

Waarom is een veilige autostoel zo belangrijk als je met de hond op de voorbank rijdt

Als trotse hondenbezitter wil je wel eens op stap met jouw trouwe viervoeter. Er zijn verschillende manieren om samen met jouw hond te reizen. Eén daarvan is natuurlijk met de auto. Jaren geleden was het heel gewoon om je hond gewoon los op de voor- of achterbank van de auto mee te vervoeren.

Tegenwoordig zijn er verschillende autostoeltjes verkrijgbaar. Deze stoeltjes kun je vergelijken met een autostoeltje voor een baby. Een autostoel voor honden kun je aan iedere autostoel vastmaken. In dit artikel lees je aan de hand van enkele voordelen waarom het hebben van een veilige autostoel voor jouw hond zo belangrijk (en handig) is.

Veiligheid

Een autostoel voor jouw hond biedt veiligheid. Net zoals je zelf met een autogordel in de auto vastzit, is het voor jouw hond van belang dat hij of zij ook stevig vastgesnoerd zit. Zo blijft jouw dier ongedeerd bij obstakels op de weg of wanneer je plotseling moet remmen. Kleine honden kun je gemakkelijk het tuigje aandoen dat bij het autostoeltje geleverd is. Dit tuigje kun je vervolgens vastmaken aan de stoel zodat jouw hond goed vastzit.

Middelgrote honden kun je vanuit het autostoeltje met een karabijnhaak aan de autogordel vastmaken. Zo zit de viervoeter alsnog veilig aangelijnd in de auto. De meeste honden autostoeltjes zijn bovendien slipvast waardoor ze niet kunnen verschuiven tijdens het rijden.

Let op: niet bij iedere autostoel is een tuigje bijgeleverd. Het is raadzaam om van te voren goed uit te zoeken of het autostoeltje dat jij aan wilt schaffen een tuigje heeft. Indien dit niet het geval is, kun je altijd nog een los hondentuigje kopen waarmee je jouw hond aan het autostoeltje vastklikt. Doe dit zeker niet met een gewone halsband (meer info daarover hier)!

Comfortabele reis

De juiste autostoel biedt jouw hond een comfortabele reis. Met een autostoel heeft jouw dier een eigen plekje in de auto waardoor hij of zij optimaal van de rit kan genieten. Om dit te realiseren, is het van belang dat de autostoel groot genoeg is voor jouw huisdier. Voor een comfortabele autorit moet jouw viervoeter namelijk goed in het autostoeltje passen. Ook dien je rekening te houden met het gewicht van jouw hond zodat de autostoel dit met gemak kan dragen.

Flexibel

Met behulp van een autogordel kun je een autostoel voor jouw hond in principe op iedere autobank vastzetten. Op die manier kan jouw viervoeter dus zowel op de voor- als achterbank meereizen in de auto.

Optimale beleving

Voelt jouw (kleine) hond zich opgesloten in de auto? Speciaal voor deze honden bestaan er hondenstoeltjes met een zitverhoging. Door middel van het verhoginkje kan jouw veilig hond naar buiten kijken en optimaal van de autorit genieten!

Extra opbergruimte

Veel autostoeltjes voor honden komen met extra accessoires. Naast een vrolijke print, zijn er stoeltjes verkrijgbaar met allerlei opbergvakjes. Zo kun je dus alle spullen die je voor je hond nodig hebt makkelijk en overzichtelijk meenemen.

Betaalbaar

Een autostoeltje voor jouw hond hoeft niet duur te zijn. Luxe exemplaren die van duurzame materialen zijn gemaakt en zijn uitgerust met diverse accessoires, zullen vanzelfsprekend duurder zijn. Voor slechts € 20 tot € 70 kun je jouw hond veilig vervoeren in de auto.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen