Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Waarom een waterblazer gebruiken voor je hond?

Waarom een waterblazer gebruiken voor je hond

Het gebruik van een waterblazer, regelmatig verward met een hondenföhn, biedt verschillende voordelen voor je viervoeter. Met een waterblazer is het mogelijk om de natte vacht van het dier te drogen. Niet alleen kan nat hondenhaar gaan stinken, ook is het voor het dier prettiger om een droge vacht te hebben. Het dier kan het koud krijgen, als de vacht nat blijft bij een harde, snijdende wind. In dit artikel lees je meer over het gebruik van een waterblazer en de voordelen die het oplevert voor het dier. 

Gebruik van een waterblazer bij je hond  

De werking van een waterblazer is heel simpel. Een harde luchtstroom zorgt dat de vacht gedroogd wordt. Met een waterblazer is het niet alleen mogelijk om water uit de vacht te blazen en deze hiermee te drogen. Je kunt deze bijvoorbeeld ook gebruiken om zand of ander vuil uit de vacht van het dier te blazen. Dit is prettig voor je interieur, maar ook voor je hond! Je hond zal minder snel last hebben van klitten. 

Gebruik de waterblazer niet alleen na een wandeling door de regen of een uurtje zwemmen in een meer. Ook na het wassen van je hond komt de waterblazer van pas. Je kunt de hond direct drogen, zodat je woning niet nat wordt.  

Verschil tussen een waterblazer en föhn 

Zoals reeds genoemd werd, bestaat er een verschil tussen de waterblazer voor de hond en een hondenföhn. Een hondenföhn werkt op basis van warme lucht, welke de vacht moet drogen. Het nadeel aan deze warme lucht is dat het de vacht van je hond kan beschadigen. Daarbij kan je hond meer hinder ondervinden van de föhn. Bij een waterblazer wordt in geen geval schade aan de vacht veroorzaakt bij een normaal gebruik hiervan. 

Verschillende mondstukken bij een waterblazer 

Bij de aankoop van een waterblazer worden standaard verschillende mondstukken meegeleverd. In de meeste gevallen gaat het om zowel een rond mondstuk, als een breed en plat mondstuk. Dat laatste mondstuk is voornamelijk bedoeld voor het wegblazen van oppervlakkig water of vuil. Het ronde mondstuk kun je gebruiken om het onderwol uit de vacht van je hond te blazen. Zorg dat je het mondstuk dicht tegen de huid van je hond houdt. Maak vervolgens voorzichtige bewegingen om het onderwol weg te krijgen. 

Tip: blaas altijd in de richting van de haargroei van je hond. Op deze manier heeft je hond zo min mogelijk last van het gebruik van een waterblazer. Je dient het mondstuk van de waterblazer relatief dicht op de huid van een hond te houden. 

Laat een hond wennen aan de waterblazer 

Het gebruik van een waterblazer kan best eng zijn voor je hond. Mede door het feit, dat een compressor de nodige herrie maakt. Het is om deze reden belangrijk om je hond te laten wennen aan de waterblazer. De meeste modellen beschikken over verschillende snelheden. Zet de waterblazer altijd eerst in de laagste stand en zet deze vervolgens langzaamaan omhoog. 

Tip: schrikt je hond van het geluid? Gebruik de waterblazer in dat geval in eerste instantie zonder mondstuk. Vaak maakt het apparaat hierdoor minder lawaai. 

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen