Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Waarom duurt het zo lang voordat mijn hond beslist waar hij gaat poepen?

Waarom duurt het zo lang voordat mijn hond beslist waar hij gaat poepen

Alle honden poepen, maar sommige doen er veel langer over om een plek te kiezen dan anderen. Moet de hond aan elke paal snuffelen voordat hij gaat poepen? Het zal je misschien verbazen om te horen dat er wetenschap zit achter het getreuzel.

Als je hond er lang over doet om te beslissen waar hij moet poepen, zijn ze niet alleen in het hondenuniversum. Van territoriale strategie tot het uitlijnen van de magnetische polen van de aarde, de hond heeft goede redenen om zijn tijd te nemen.

Dus waarom doen honden er zo lang over om te beslissen over de perfecte poepplaats? Er zijn vier hoofdredenen: de geur van andere honden opsnuiven, angst, afleiding en de magnetische polen.

Social media voor honden

Voor honden draait het allemaal om geuren. Ontlasting is een van de meest genuanceerde en effectieve communicatiemethoden van onze honden. Daarom zijn lantaarnpalen zo populair: ze zijn net als de drukke Facebook-groep van de hondenwereld. De gekozen plek van je hond om te poepen, stuurt andere honden een bericht over waar ze is geweest en wat ze aan het doen is. Wanneer hij lange tijd ergens rondsnuffelt, leest de hond berichten van andere dieren.

Voor sommige honden dienen de berichten die zijn gecodeerd in geurafscheidingen in het afval van andere honden, als signalen om ze ook onbenullig te maken. Daarom poept een hond soms naast de poep van een andere hond.

Prestatie- en locatieangst

Als een hond nerveus is in een onbekende omgeving kan hij nerveus zijn over waar hij zijn ontlasting moet doen. Net als mensen vinden sommige honden het moeilijk om te gaan zitten op openbare plaatsen. Sommige honden hebben rust en stilte nodig om de klus te klaren. Als je hond schuwt van poepen in het openbaar, probeer hem dan in lege straten of op rustigere momenten van de dag uit te laten.

Honden kunnen ook oppervlaktevoorkeuren ontwikkelen als ze jong zijn. Sommige pups geven bijvoorbeeld de voorkeur aan zachte, grasachtige oppervlakken en poepen niet op kale aarde. Honden die op papier of plasblokjes trainen, kunnen moeite hebben met de overgang naar natuurlijke oppervlakken. Wat de voorkeur van je hond ook is, het kan een tijdje duren voordat ze de juiste plek hebben gevonden.

Hoe magnetische polen van invloed zijn op hondenpoep

Draait een hond rond in een cirkel voordat hij overgaat tot poepen? Daarvoor kun je de magnetische polen bedanken. Het is waar: volgens een studie gepubliceerd in Frontiers in Zoology, kunnen honden er de voorkeur aan geven om met hun lichaam langs de Noord-Zuidas te poepen.

Samengevat in Wired magazine, observeerde de studie het elimineren van honden (zowel plassen als ontlasting) en sloot andere invloeden uit, zoals het tijdstip van de dag, de hoek van de zon en de snelheid en kracht van de wind. Uiteindelijk bleven de wetenschappers die de studie uitvoerden over met overtuigend bewijs dat de magnetische velden van de aarde van invloed kunnen zijn op hoe en waar een hond zijn ontlasting doet.

Stop en ruik de bloemen

Magnetische velden, oppervlaktevoorkeuren, geconditioneerde gewoonte en communicatie hebben allemaal een grote invloed op de poepvoorkeuren van een hond. Maar soms neemt een hond gewoon de tijd omdat hij graag buiten is.

Een hond staat misschien met opzet lang stil. Honden die alleen buiten toegang krijgen wanneer het tijd is om naar het toilet te gaan, leren dat ze, zodra ze gaan, meteen weer naar binnen worden gebracht. Dus ze kunnen snuffelen, langzamer lopen en de tijd nemen om een plek te kiezen om te poepen om langer buiten te blijven.

Je kunt deze conditionering helpen terugdraaien door ervoor te zorgen dat de hond voldoende frisse lucht krijgt zonder dat hij voor tijd wordt geduwd. Werk in een ontspannen wandeling of in de tuin ravotten dat minder gaat over het regelen van zaken en meer over genieten van het buitenleven.

Hoe kun je de hond helpen

Nu je weet waarom je hond wat tijd nodig heeft om de perfecte poepplaats te kiezen, wacht je misschien meer geduld op haar. Maar er zijn nog steeds momenten waarop je je hond gewoon nodig hebt om snel te poepen.

Door de hond een specifiek commando te leren, kun je ervoor zorgen dat de hond op commando gaat poepen. Trainers leren vaak zinnen als poepie en plasje voor dit doel. De sleutel is om consequent te zijn en altijd de hond te belonen voor het succesvol "gaan" op commando.

Natuurlijk moet de hond de tijd nemen om te poepen. De instelling moet precies goed zijn. Hij moet misschien snuffelen, krabben of ronddraaien voordat hij gehoor geeft aan de roep van de natuur. De volgende keer dat je je ongeduldig voelt terwijl de hond beslist waar hij moet poepen, onthoud dan: het complexe biologische systemen werkt op een behoorlijk verbazingwekkende manier samen om verspilling te elimineren en de hond te verbinden met de grotere wereld.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen