Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Waarom blijft mijn hond in zijn slaap?

Waarom blijft mijn hond in zijn slaap

De meest voorkomende reden waarom honden blaffen in hun slaap is simpel: ze zijn dan aan het dromen. Honden doorlopen zeer vergelijkbare slaapstadia als mensen. Wanneer ze voor het eerst tot rust komen om te slapen, zullen ze ongeveer 10 minuten ontspannen en bewust zijn voordat ze een lichte slaap ingaan.

Tijdens deze periode daalt hun lichaamstemperatuur, daalt hun hartslag en kunnen hun ogen zelfs maar gedeeltelijk gesloten zijn. Uiteindelijk komen ze in een periode die niet-REM-slaap wordt genoemd, dat is wanneer het lichaam cellen herstelt en spieren en botten opbouwt.

Dromen vindt meestal plaats tijdens REM-slaap. Deze periode wordt ook geassocieerd met slaapwandelen en beweging, inclusief honden die bewegen en blaffen in hun slaap. Een hond droomt misschien over het vangen van een bal in het park, spelen met de hond van de buren of zelfs het uitdagen van de kat.

REM-slaap

Hoewel sommige honden actieve slapers zijn, zijn er verschillen tussen individuen en zelfs rassen. Kleine hondenrassen wisselen vaker af tussen niet-REM- en REM-slaap dan grotere hondenrassen, dus hebben ze de neiging om meer dromen te hebben en kunnen ze meer blaffen.

Voor het grootste deel is het blaffen en bewegen van honden in hun slaap volkomen normaal. Als dit echter nieuw gedrag is, of als het vaker lijkt voor te komen, meldt dit dan aan een dierenarts om onderliggende problemen uit te sluiten.

Wat moet je doen als je hond blaft in zijn slaap?

Het wordt aanbevolen om helemaal niets te doen als een hond blaft in zijn slaap. Net als bij mensen kan het voor een hond erg verwarrend en desoriënterend zijn om midden in een droom wakker gemaakt te worden. Zelfs als de droom een ​​nachtmerrie lijkt te zijn, is het beter om de hond er op zijn eigen manier doorheen te laten werken. Als het geblaf van de hond leden van het gezin wakker houdt, kan het een oplossing zijn om een ​​slaapplaats voor de hond te creëren die verder weg is van de slaapkamers, of om oordopjes te dragen.

Geef de hond nooit slaapmedicatie. Slaapmedicatie voor mensen kan gevaarlijk zijn voor een hond. Zelfs met hondenveilige sedativa of supplementen, zal een hond nog steeds dromen hebben en sedativa staat erom bekend bijwerkingen te hebben.

Wat als een hond huilt in zijn slaap?

Huilen tijdens het slapen kan er allemaal op wijzen dat een hond een nachtmerrie heeft, of een droom waarin dat gedrag als normaal wordt beschouwd, zoals dromen over het aansluiten bij een huilende coyote-roedel. Als een hond dit gedrag niet vertoont wanneer hij wakker is, is er geen enkele reden om je zorgen te maken.

Als de hond echter vreemd gedraagt ​​als hij wakker is, of als deze geluiden nieuw zijn, kan dit een teken van ongemak zijn en moet dit met een dierenarts worden besproken. Hoewel blaffende honden en andere geluiden in hun slaap schokkend en alarmerend kunnen zijn, is dit in de meeste gevallen heel normaal.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen