Waarom blaft je hond?

blog-header

Sommige honden blaffen voor goede redenen en sommigen voor minder belangrijke redenen. Natuurlijk kan het ook liggen aan het ras hond dat je hebt want sommige rassen blaffen vaker dan anderen. Het probleem is hier niet het blaffen zelf maar ons verlangen van de hond om op sommige momenten stil te zijn. Ik wil verschillende redenen uitleggen waarom honden blaffen zodat jij kan voorkomen dat je hond blaft om de verkeerde reden.

Er zijn verschillende soorten momenten en redenen waarom honden blaffen. Sommigen geven een waarschuwing aan een ander dier, reageren op een alarm, blaffen tijdens het spelen, door enthousiasme, verlangend om een reactie of als commando uit angst of om een ander object of dier weg te jagen. Het kan zelfs een combinatie van al deze redenen zijn. Voor puppy's geld dat vaak uit onzekerheid zodra ze het nest hebben verlaten.

Variatie van benaderingen

Met al deze verschillende vormen van blaffen bestaat er een variatie van benaderingen die we kunnen nemen om ervoor te zorgen dat het blaffen voor de juiste reden is en dat we dat kunnen voorkomen als de reden er niet meer is. Dit ligt helemaal aan het zelfvertrouwen van jou als eigenaar die je moet tonen aan je hond in verschillende situaties.

Om dit zelfvertrouwen te bemachtigen moet je je hond leren te begrijpen als ook de situaties die er voor zorgen dat je hond blaft. Met dit begrip demonstreren je als eigenaar: kalmte, leiderschap en beheer van elke situatie op de juiste manier. Je hond zal reageren omdat hij jou zal vertrouwen als leider.

Vergeet niet dat blaffen de manier van communicatie is van je hond naar jou toe, dus zullen we willen niet het blaffen volledig voorkomen maar juist onder controle houden. Het is erg belangrijk voor jouw relatie met je hond om de signalen die je hond uitstuurt als manier van communicatie te begrijpen.

Hoe leer je het af

Om blaffen te stoppen kan je verschillende acties ondernemen. Die manier is door het sluiten van zijn bek. Als je een hond heb dat blaffen andere mensen of dieren, kan een anti blaf band of lederen muilkorf helpen om de bek van je hond te sluiten en hem te begeleiden naar acceptabel gedrag.

Laat je hond langzaam aan kennismaken met de lederen muilkorf om zijn bek zodat hij deze vrijwillig accepteert en zodra ongewenst blaffen voorkomt til je de lijn op zodat de bek van de hond sluit en laat je je hond zitten. Dus, we stoppen het blaffen, we zorgen dat we de aandacht krijgen door middel van beweging en richting verandering en gaan over naar een acceptabel gedrag is slechts een enkele stap.

Een andere manier om de bek te sluiten is om je hond te vragen een speeltje naar een gast of iemand anders in je huis te brengen om van bezig te houden om objecten in zijn bek vast te houden. Vanzelfsprekend zullen ze niet kunnen blaffen als ze een speeltje vasthouden. Let er wel op dat je het speeltje niet geeft zodra je hond net begint met blaffen omdat hij dit anders verkeerd kan interpreteren als een beloning voor het blaffen.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.