Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Waarom begraven honden botten?

Waarom begraven honden botten

Heb je je hond ooit een bot gegeven om hem alleen maar naar de bank of naar buiten in de tuin te zien gaan om hem te begraven? Veel honden verbergen dingen graag op veilige plaatsen en vaak zijn honden vatbaar voor het begraven van items die bij hen horen. Ontdek vier redenen waarom dit gedrag optreedt, en hoe je het kunt stoppen.

Instinct

Dit gedrag is mogelijk ontstaan ​​door sterke overlevingsinstincten die zijn geërfd van de wilde voorouders van de gedomesticeerde honden van wilde honden en de grijze wolf. Voedsel was niet altijd het gemakkelijkst te vinden en om het beste uit het voedsel te halen dat ze hadden, begraven deze wilde honden vaak het teveel in de grond nabij hun holen.

De grond fungeert als een natuurlijke koelkast door de maaltijd uit direct zonlicht te houden en de temperatuur van de aarde neemt af met de diepte van het gat, waardoor voedsel langer vers blijft, zodat het dier het later kan ophalen wanneer de voeding schaars is. Honden kunnen alles begraven dat zij waardevol achten, waaronder niet alleen voedsel. Dit komt door hun natuurlijke instinct om waardevolle dingen veilig en beschermd te houden.

Ras

Er zijn verschillende rassen die meer aanleg hebben voor graven en begraven dan andere. Een paar van deze rassen zijn Terriërs, Teckels, Beagles, Basset honden en Dwergschnauzers. Cairn Terriërs werden bijvoorbeeld oorspronkelijk gefokt om klein wild te achtervolgen en te jagen, ze hebben hun uitstekende graafvaardigheden en hun instinct om te zoeken behouden.

Omdat deze rassen specifiek zijn gefokt om te graven, hebben ze mogelijk ook een verhoogde wens om hun hulpbronnen te sparen en daarom is de kans groter dat ze botten begraven. Dit is een normaal gedrag voor hen. Onthoud dat, ongeacht het ras van een hond, alle honden het potentieel hebben om te graven.

Verveling

Honden hebben elke dag stimulatie nodig om hun energie kwijt te kunnen, wanneer mensen er niet voor zorgen zullen ze hun eigen manieren vinden om zichzelf bezig te houden. Een voorbeeld kan het leuke spel zijn van het stelen van een tv-afstandsbediening en het begraven om je aandacht te trekken en om wat afwisseling aan hun routines toe te voegen.

Stress en angst

Stress en angst kunnen ook een rol spelen in dit gedrag. Sommige honden die zich angstig voelen, kunnen items begraven om zichzelf te kalmeren, omdat graven een zelfverzachtend gedrag is. Als een hond zich op dit moment of in het gebied waar hij wordt gevoerd niet veilig voelt, kan hij zijn voedsel op een comfortabelere plek of tijd begraven om te eten.

Je kunt dit gedrag ook meer zien in huishoudens met meerdere honden, of bij honden die opgroeiden in situaties waar ze schaarse middelen hadden, zoals bij een slechte hondenfokker. Dit gedrag kan verbeteren zodra de hond zich veilig voelt en volgens een consistent schema wordt gevoerd, maar als dit niet het geval is, wordt aangeraden advies in te winnen bij een dierenarts en gedragsprofessionals.

Hoe te stoppen

Vergeet niet dat begraafgedrag om verschillende redenen kan optreden en motivatie kan verveling, angst en de natuurlijke drang zijn om dingen op veilige plaatsen te verbergen. Het is een normaal gedrag.

Om dit gedrag te minimaliseren, zorg ervoor dat je geplande wandelingen, speeltijd, positieve trainingstechnieken en andere geschikte uitlaten voor de energie van de hond aanbiedt. Houd speelgoed buiten om de hond bezig te houden wanneer je niet in de buurt bent. Speelgoed gevuld met snoepjes of puzzelspeelgoed werkt bijzonder goed. Zorg ervoor dat je het speelgoed draait om dingen interessant te houden.

Je kunt het graven ook omzetten in een leuk binnenspel dat je een paar keer gedurende de week met je hond speelt. Dit wordt aanbevolen omdat het natuurlijke instinct van de hond is om te begraven, dus je bied de hond passende mogelijkheden om te begraven wat je hem vraagt ​​(in plaats van de afstandsbediening van de tv). Dit spel zal je hond verrijken met een nieuwe kennis van wat goed is om te verbergen en wat niet.

Als een hond de items begraaft of hun speelgoed begraaft uit verveling, doe je het volgende:

  • Roep op een opgewekte toon de naam van de hond op om hun aandacht te trekken.
  • Stuur de hond door naar een geschikt graafgebied, een kort spel of ander onverenigbaar gedrag en beloning.
  • Beperk ten slotte de toegang van de hond tot hun speelgoed, zodat ze geïnteresseerd raken in het speelgoed dat je voor hen weglaat. Door de hoeveelheid te beperken en afwisseling te bieden, kun je de drang van de hond verminderen om hun schatten de tuin in te nemen en ze te begraven.
boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen