Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Waar zouden we zijn zonder onze hond?

blog-header

Wetenschappers in Amerika en Duitsland hebben onomstotelijke bewezen dat een hond heilzame werking heeft op jong en oud. Waar zouden we zijn zonder de trouwste viervoeter op aarde? Over de voordelen van onze hond.

Een hond zet aan tot spelen, laat ons lachen, voelt onze gemoedstoestand haarfijn aan en is daarnaast de meest begrijpende luisteraar die we ons kunnen wensen. De onderzoeken wijzen dan ook uit dat een hond positief bijdraagt aan de levensvreugde en kwaliteit van leven van zieken en gehandicapten. Blinden zonder geleidehond plegen significant vaker zelfmoord, dan hun lotgenoten met een levensvriend met natte neus.

Onze hond als sportmaatje

Een hond helpt ons in beweging te blijven. Het feit alleen al dat een hond minimaal drie keer per dag uitgelaten moet worden, dwingt je om de buitenlucht op te zoeken en de benen te strekken. Zeker als je graag de natuur in trekt, is een hond een dankbare reisgenoot. Snuffelend en blaffend wijst hij je op verborgen nesten en holen. En passant is een hond bovendien de beste koppelaar die je je kunt wensen. Menig romance is begonnen dankzij de neusgierigheid van de beider viervoeters.

Een hond voor gezelschap

Vooral mannen die in hun jeugd een hond hebben gehad blijken op latere leeftijd baat te hebben bij dit dierlijk gezelschap. Ze geloven dat hun hond hun pijn kan invoelen en intuïtief te begrijpen wat voor prestaties zij in het verleden verricht hebben. Honden maken het ook op de oude dag eenvoudiger om contact te houden met de buitenwereld. Ook als substituut voor een overleden partner blijkt de hond het goed te doen.

Een hond is geen gebruiksvoorwerp

Hoe positief het leven met een hond ook is, er zijn ook nadelen. Ren dus niet direct naar de dierenwinkel of het asiel, maar realiseer dat je bij nacht en ontij de hond moet uitlaten en dat er aan een huisdier ook aanzienlijke kosten verbonden zijn. De aanschafkosten voor een hond kunnen behoorlijk uiteenlopen. Het kan variëren van € 0 - 2500. Een asiel- of herplaatsinghond kost meestal € 150. Een raspup € 800. Ook hondenvoer, de riem, speeltjes, dierenartskosten; het kost allemaal geld. Een hond kost al snel € 500 euro per jaar.

Denk ook na over het type hond en doe je aankoop vooral niet impulsief. Een gezellig zwart, jong, levend tapijt - ook bekend als Bouvier – is natuurlijk prachtig, maar je moet wel de kracht hebben om hem in toom te houden. Maar mocht je de knoop doorhakken, ga dan eerst eens kijken in het plaatselijke asiel. Je vindt er ongetwijfeld een vriend voor het leven.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.