Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Voordelen van een huisdier

blog-header

Huisdieren worden al eeuwenlang gezien als gezelschap voor de mens. Het is niet alleen gezellig maar kan nog veel meer voordelen hebben voor je. Zo zorgen ze dat je geen stress hebt. Tijdens het aaien van je huisdier komt er een stofje vrij bij zowel jou als bij het dier dat een gelukshormoon aanmaakt. Dubbel zoveel liefde en plezier dus!

Een huisdier zorgt daarnaast voor regelmaat. Het beest is afhankelijk van zijn of haar baasje en de dagelijkse activiteiten die hierbij horen, zorgen voor een schematisch dagje. Bovendien blijken huisdieren goed voor de weerstand te zijn. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen met een huisdier minder vaak verkouden zijn en minder vaak hoofdpijn hebben.

Ook kan een huisdier zorgen voor een ijsbreker in de buurt. Voor je het weet maak je nieuwe vrienden dankzij je harige vriendje. Chagrijnig zul je ook niet vaak meer zijn, door alle liefde die je krijgt van je dier. Als je kinderen hebt zullen zij al snel een band vormen met het dier. Ze leren hen verantwoordelijkheid, trouw en respect.

Ben je lief voor een ander? Dan krijg je de liefde terug! Huisdieren brengen met hun unieke persoonlijkheid gewoonweg veel leven in de brouwerij, in grote of kleine gezinnen. Wil jij ook meemaken hoe leuk het is om een huisdier te hebben? Denk dan eerst goed na over wat voor huisdier bij je zou passen. Een hond, een kat, een knaagdier, vissen of toch vogels?

Honden

Honden kunnen je leven verrijken tot wel vijftien jaar, maar voordat je eraan begint moet je je wel goed bedenken wat een hond van je vraagt. Ten eerste kost het geld. Je kunt rekenen op 50 tot 100 euro per maand voor voer, medische verzorgingen enzovoorts. Ook kost het tijd: minimaal twee uur van je dag.

Vooral als puppy zijnde zal het opvoeden veel tijd in beslag nemen. Bovendien kan een hond maximaal zes uur alleen zijn op een dag, waarbij het ene ras hier beter tegen kan dan het andere. Kies een hond op basis van het karakter en het ras: woon je in een kleine flat, dan is het niet verstandig om een hond aan te schaffen met een jachtinstinct.

Katten

In tegenstelling tot honden zijn katten een stuk zelfstandiger. Het opvoeden kost minder tijd, ze zijn sneller zindelijk en je hoeft ze bovendien niet uit te laten. Een kat kan zeker wel lief zijn maar door hun zelfstandigheid zijn ze doorgaans toch minder aanhankelijk dan een hond. Kies je voor gezelschap of voor gezelligheid met een vleugje onafhankelijkheid? Voor het laatste zit je met een kat goed.

Hamsters, vissen en vogels

Wel de lusten en niet de lasten: dat is waarvoor veel mensen voor knaagdieren, vissen of vogels kiezen. In tegenstelling tot honden en katten zijn ze niet heel erg aaibaar of aanhankelijk. Ze doen hun eigen ding en zijn vooral erg leuk om naar te kijken. Ze vergen weinig onderhoud; ze hoeven enkel gevoed en periodiek verschoond te worden.

De meest tamme van de drie zal de hamster zijn en misschien de vogel, afhankelijk van het ras. Welk huisdier past het beste bij jou?

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.