Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Vlooienbestrijding en het ontwormen van honden

blog-header

Bij een goede verzorging van een hond hoort ook het ontwormen en het toedienen van anti-vlooienmiddel. Niet alleen bestaat hondenverzorging uit het borstelen en voeden, maar ook uit het vaccineren en het bestrijden van parasieten en wormen. Hoewel dit belangrijk is zijn dit natuurlijk de minst leuke aspecten van dierenverzorging.

Door preventief maatregelen te nemen kun je de hond optimaal beschermen tegen vlooien en wormen. Daarnaast is een goede hygiëne in huis belangrijk om de leefomgeving van de hond en voor jezelf schoon te houden. Anti-vlooienmiddelen en ontwormingskuren zijn verkrijgbaar bij de dierenarts en bij dierenspeciaalzaken.

Vlooien weren

Vlooien zijn vervelende parasieten. Ze veroorzaken jeuk, het is besmettelijk en het kan bij mensen ook nog eens zorgen voor lintwormen. Redenen genoeg om de strijd tegen vlooien aan te gaan. De ontwikkelingstijd van een eitje tot een volwassen vlo duurt twintig tot dertig dagen.

Vooral de jonge vlo is het actiefst en zijn de belangrijkste besmettingsbron. Het nadeel van vlooien is dat er maar één procent van alle vlooien, eitjes, larven en poppen op de huid van je hond zitten. De overige negenennegentig procent verspreidt zich over het huis. Met vlooienhalsbanden, sprays en tabletten neem je preventief maatregelen.

Ontwormen

Pups dienen vaker ontwormt te worden dan volwassen honden. Dit komt omdat pups erg vatbaar zijn voor spoelwormen. Met twee, vier en zes weken krijgen de puppy’s een ontwormingskuur. Daarna met twee, vier en zes maanden. De kans dat een hond ooit last van wormen krijgt, is groot. Dit komt omdat ze buiten in aanraking komen met de ontlasting van andere honden.

Zeker wanneer de gemeente het gras laat maaien, verspreidt de ontlasting zich onzichtbaar snel. Daarom is het belangrijk om je hond elk jaar twee tot vier keer te ontwormen. Dit kan met smakelijke kauwtabletten.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.