Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Vlooien in huis bestrijden

Vlooien in huis bestrijden

De vlo is een bloedzuigend insect dat bekend staat als parasiet. Ze zijn klein van stuk maar kunnen een probleem vormen voor mensen en honden, zo veroorzaken ze vaak irritatie en jeukende beten. In dit blog geven we je handige tips en informatie om je te helpen om vlooien in huis te verwijderen.

Zijn vlooien zichtbaar?

Als je vermoedt dat jouw hond vlooien heeft, zijn symptomen zoals extreme jeuk en de zichtbare aanwezigheid van een cyste sterke indicatoren. Maar zijn vlooien ook echt zichtbaar? En zo ja, waar moet je dan op letten?

In tekenfilms worden vlooien vaak afgebeeld als piepkleine zwarte vlekjes, maar in werkelijkheid zijn ze roodbruin van kleur. Hoewel vlooien technisch gezien met het blote oog zichtbaar zijn, is het moeilijk om de kleur van een vlo vast te stellen of om te zien hoe ze er echt uitzien zonder een vergrootglas of microscoop. Maar als je goed naar een vlo kijkt, zal je merken dat ze niet alleen roodbruin en vleugelloos zijn, maar dat ze ook lange achterpoten hebben.

Hoe kom je van vlooien af

Gelukkig zijn de meeste gevallen van vlooien over het algemeen gemakkelijk te verwijderen, zo is een bad met lauw water en milde zeep vaak al een oplossing wanneer de vlooienplaag gering is. Als een bad de vlooien van de hond niet weghaalt, bedenk dan dat vlooien ook in de omgeving kunnen leven, wat betekent dat je ook de omgeving van de hond moet reinigen. Maak bijvoorbeeld de slaapplek of andere plekken waar de hond veel tijd doorbrengt grondig schoon.

Als je de was doet kun je een paar druppels etherische olie van eucalyptus op een droogballetje doen. Eucalyptus etherische olie is effectief in het afschrikken van vlooien en mijten, evenals andere kleine beestjes die je liever niet in huis wilt hebben. Je kunt ook investeren in een vlooienkam, die de vlooien van de hond opsluit terwijl de tanden door de vacht kammen. Vlooienkammen zijn ook goed voor het verwijderen van alle sporen van vlooien.

Wat kan je nog meer doen?

Wat kun je nog meer doen om vlooien te voorkomen? Houd het huis en de directe buitenruimte rondom de woning zo schoon mogelijk. Bewaar hondenvoer niet buitenshuis, stofzuig de vloeren en meubels met vloerbedekking regelmatig en houd het gras buiten kort gemaaid.

Regelmatige verzorging en verzorging van de hond is ook een belangrijke preventietactiek. Baad de hond regelmatig (minstens één keer per maand) en zorg ervoor dat het haar regelmatig wordt geknipt. Mocht het probleem dan nog niet opgelost zijn, dan is het verstandig om informatie in te winnen bij de dierenarts.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen