Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Vier tips voor nieuwe hondeneigenaren

Vier tips voor nieuwe hondeneigenaren

Heb je net je eerste hond aangeschaft of ben je van plan binnenkort een hond te nemen? Als je nog geen ervaring hebt met honden is het nemen van een hond best overweldigend. Zeker de eerste periode zal het even wennen zijn om je leven opeens met een viervoeter te delen. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het worden van een baasje hebben we een aantal tips voor je op een rij gezet.

Lees je in over het ras

Het is altijd belangrijk om je voor de aanschaf van een hond goed te verdiepen in de verschillende soorten hondenrassen. Wat voor type hond past er eigenlijk bij jou? Wil je een hond die elke avond bij je op schoot komt liggen? Ga dan voor een gezelschapshondje, zoals bijvoorbeeld een Bichon Frisé of een Havanezer. Heb je juist zin om meerdere uren per dag met je hond buiten te zijn? Ga dan voor een actief ras, zoals een Dalmatiër of een Border Collie.

Heb je al een hondenras op het oog? Het kan nooit kwaad om je nog meer te verdiepen in het ras. Ook als je voor een kruising gaat, is het altijd verstandig om je door de fokker te laten informeren over de karaktereigenschappen en de gezondheid van de ouderdieren.

Breng een bezoek aan de dierenarts

Eigenlijk is het voor de aanschaf al van belang dat je hond ter controle naar de dierenarts is geweest, maar mocht je van de verkoper hierover geen informatie hebben ontvangen breng dan zelf een bezoek. Of je nu een puppy koopt of een iets oudere hond adopteert: het is altijd goed om te controleren of de hond geen ziektes en parasieten bij zich draagt. Je wilt natuurlijk dat je hond zo oud mogelijk wordt, dus een goede gezondheid is van belang. Zorg er daarom ook altijd voor dat je hond de nodige vaccinaties heeft gehad.

Het is ook aan te raden om een dierenverzekering af te sluiten. Een bezoek aan de dierenarts kost je al snel minstens honderd euro. Tel daar nog medicijnen en een eventuele operatie bij op en je hebt de kosten voor de verzekering er al uit.

Wees consequent

Het kan best lastig zijn als die schattig puppy ogen naar je staren, maar blijf altijd consequent in de opvoeding. Een hond kent de term ‘soms’ niet. Wil je niet dat de hond op bed slaapt? Of niet komt bedelen aan tafel? Wees consequent en laat je hond dan ook nooit op bed en geef hem nooit restjes terwijl jij nog aan tafel zit. Honden kunnen ontzettend ondeugend zijn en het enige wat werkt is consequent ‘nee’ blijven zeggen.

Bespaar op kosten

Hondenmand, speeltjes, voer, accessoires: als (nieuwe) hondeneigenaar blijf je spullen kopen. Het is lastig om de hand op de knip te houden, maar voordat je het weet staat je rekening in de min. Bedenk van tevoren welk bedrag je per maand aan je hond kunt missen en probeer je hier aan te houden.

Er zijn verschillende manieren om te besparen op kosten voor je hond. Bestel bijvoorbeeld hondenspullen online in plaats van in de dierenwinkel. In webwinkels vind je vaak een groter en breder assortiment voor betere prijzen. Bovendien hebben veel webshops vaak kortingscodes, waardoor je nog meer kunt besparen op je aankopen.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen