Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Vier films die iedere hondenliefhebber gezien moet hebben

Zijn honden bang in het donker

Soms zit je te fantaseren over alle plannen die je nog hebt. Misschien wil je een eigen bedrijfje starten, kan je huis wel een flinke metamorfose gebruiken of is er een bijzondere reis die je nog wilt maken. Hoeveel kan ik lenen is dan een gedachte die voorbij schiet. Maar soms zit geluk in de kleine dingen, bijvoorbeeld wanneer je een wandeling aan het maken bent met je trouwe viervoeter. En als jullie thuis komen, kijken jullie samen naar een van deze vier films waarin een hond de hoofdrol speelt.

Hachi: A Dog’s Tale (2009)

Richard Gere staat misschien wel groot op de filmposter, maar de daadwerkelijke hoofdrol in dit waargebeurde verhaal is voor de Akita Hachiko. Deze bijzondere hond liep iedere dag met zijn baasje mee naar het station als hij naar zijn werk ging en haalde hem weer op wanneer hij terugkwam. Maar op een dag zit zijn baasje niet in de trein.

Hachiko gaat negen jaar lang iedere dag op hetzelfde tijdstip terug naar het station. Hartverscheurend, maar een prachtig verhaal. Bij station Shibuya in Tokio staat een standbeeld van deze trouwe viervoeter. En op zijn sterfdag, 8 maart, wordt er ook een ceremonie gehouden bij het station.

Marley & Me (2008)

Labradorpup Marley zet het leven van John (Owen Wilson) en Jenny (Jennifer Aniston) op stelten. Wanneer het stel hun eerste ‘echte’ kind krijgt, is er steeds minder aandacht voor Marley. Op een gegeven moment dreigt Jenny Marley zelfs de deur uit te zetten, omdat de zorg voor haar jonge kinderen en de onstuimige viervoeter haar te veel wordt. Komt alles nog op z’n pootjes terecht? Een prachtig verhaal over een opgroeiende hond in een jong gezin.

A Dog’s Purpose (2017)

Heb jij ook het gevoel dat honden altijd haarfijn aanvoelen wanneer je een knuffel nodig hebt? In A Dog’s Purpose volgen we Bailey, een hond die meerdere levens doorloopt bij verschillende baasjes en bij ieder van hen een belangrijke rol in hun leven speelt. Het vervolg op deze bijzondere film, A Dog’s Journey, verscheen in 2019.

Beethoven (1992)

Pup Beethoven wordt gestolen uit een dierenwinkel, maar weet te ontsnappen. Hij kiest de familie Newton uit als zijn nieuwe huisgenoten, maar vader George is hier niet al te gelukkig mee. De rest van de gezinsleden zijn dol op hun nieuwe huisdier, die door zijn grootte en lompe acties voor hilarische situaties zorgt. Bij ieder van hen speelt hij een bijzondere rol in hun leven, zelfs bij vader George. Na deze eerste film uit 1992 kwamen er nog vele vervolgen over de belevenissen van de Sint Bernard Beethoven.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen