Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Veiligheidstips voor honden in de winter

Veiligheidstips voor honden in de winter

Winter betekent schaatsen, skiën, snowboarden en ga zo maar door... maar het kan ook gevaren voor je hond met zich meebrengen. Hier zijn een paar tips om jouw hond deze winter veilig en comfortabel te houden.

Alleen omdat hij een een vacht heeft wil nog niet zeggen dat hij warm is. Ja, je harige vriend draagt ​​een bontjas. Maar hij draagt ​​ook een bontjas in de zomer. Die vacht helpt zijn lichaamstemperatuur te reguleren, maar dat betekent niet dat hij altijd warm is, ongeacht de omstandigheden. Net zoals sommige mensen kan de ene hond kou beter verdragen dan de ander, sommige honden hebben een hogere tolerantie voor kou. Ras, type en lengte van de vacht en de grootte van de zijn hond allemaal factoren, maar zijn leeftijd en gezondheid kunnen ook invloed hebben op hoe snel een hond kou vat.

Ken de grenzen van je hond

Als de hond het snel koud krijgt is het verstandig om hem een trui of jas aan te trekken om hem warm te houden. Het is ook een goed idee om een ​​paar jassen van elke variëteit te hebben, dus je kunt hem altijd een droge jas aandoen als hij terugkomt na een ravotten in de sneeuw.

Als de hond erg klein is en / of korte benen heeft, zal hij waarschijnlijk sneller koud worden omdat zijn buik dichter bij de koude stoep en sneeuw is. Overweeg om hem een ​​trui of jas te geven die zowel zijn onderzijde als zijn rug bedekt.

Maak meer, kortere wandelingen

Overweeg om de urenlange constitutie van de hond in twee of drie kortere wandelingen te breken. Hij wil nog steeds - en moet - uitgaan, maar hij is beter af als je hem meerdere kortere wandelingen maakt dan een hele lange.

Koude auto's kunnen gevaarlijk zijn

Je hoort tegenwoordig steeds vaker dat hondeneigenaren hun hond in een te warme auto achterlaten. Een hond in een koud auto in de winter achterlaten kan ook levensgevaarlijk zijn. De hond kan hierdoor onderkoeld raken. laat je hond dus nooit te lang alleen in een koude auto.

Houd zijn poten in de gaten

Koud weer kan grote schade aanrichten op de blote voeten van een hond. IJs en sneeuw kunnen zijn pootjes snijden. Veel ijssmeltingen zijn irriterend. Alleen het rauwe, koude weer kan ervoor zorgen dat zijn poten kapot gaan. Zorg ervoor dat je zijn poten grondig droogt wanneer je instapt. Sneeuw kan zich ophopen in de vacht tussen zijn teenkussentjes en voetkussen. Zorg ervoor dat alle sneeuw en ijs tussen zijn kussens verwijderd is. Als hij op trottoirs liep die waren behandeld met zout of gesmolten sneeuw, was zijn poten met warm water en droog ze grondig. Je wilt niet dat hij iets van zijn poten aflikt dat hem ziek zou kunnen maken.

Je kunt ook verschillende soorten laarzen kopen die de poten van je hond beschermen tegen alle gevaren van koud weer. Als je hond niet van laarzen houdt, zijn er zalfachtige producten die je op de poten van je hond kunt toepassen om hem te helpen beschermen.

Houd hem aan de lijn

Zorg ervoor dat de hond veilig is in zijn tuin of in ieder geval aangelijnd. Als hij loskom kan de sneeuw veel van de geuren bedekken waarop hij rekent om zijn weg veilig naar huis te vinden. Hij kon vast komen te zitten in een sneeuwbui. Niet alleen maken de extreme omstandigheden het moeilijker voor jou en je hond om zich te herenigen, het maakt het ook belangrijker dat je dit snel doet.

Zorg ervoor dat hij de naam en contactgegevens en zijn naam op zijn kraag heeft voor het geval je de hond uit het oog verliest. Je kunt ook een verlichte kraag of een lamp voor zijn kraag krijgen die hem beter zichtbaar maakt.

Geef hem verschillende opties waar hij kan slapen

Hoewel de favoriete slaapplaats van je hond voor hem meestal de meest comfortabele plek in huis is, kan het in de winter te warm of te koud voor hem zijn. Geef hem twee of drie verschillende plekken om uit te kiezen, zodat hij altijd een plek kan vinden waar hij zich goed voelt.

Houd rekening met zijn leeftijd en gezondheid

De lichamen van oudere honden regelen hun temperatuur niet altijd zo efficiënt als ze deden toen de hond jonger was. Bepaalde aandoeningen, zoals artritis, kunnen ook worden veroorzaakt door de kou. Als je een oudere hond hebt of een hond waarvan je weet dat hij meer lijdt in koudere maanden, neem dan contact op met je dierenarts voor suggesties over hoe je je oude vriend comfortabeler kunt maken.

De winter kan een leuke tijd zijn voor zowel mensen als hun honden om buiten en in de sneeuw te spelen. Door slechts enkele voorzorgsmaatregelen te nemen en je gezonde verstand te gebruiken, kan een hond nog meer genieten van zijn tijd met jou buiten in de winter.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen