Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Veel voorkomende oorzaken van plotselinge dood bij honden

Veel voorkomende oorzaken van plotselinge dood bij honden

Een hond verliezen is nooit gemakkelijk, ongeacht de omstandigheden. Maar plotseling je hond verliezen aan een ongeluk of een ernstige medische gebeurtenis kan verbijsterend, schokkend en angstaanjagend zijn. Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van plotselinge dood bij honden, dus je kunt je ervan bewust zijn en doen wat je kunt om te voorkomen dat ze je hond beïnvloeden.

Maagtorsie

Een maagtorsie een aandoening waarbij de maag van een hond wordt opgeblazen met gas en vervolgens op zichzelf draait. Het resultaat is de dood van de bloedvaten in de maag, verdere inflatie van de maag, verminderde bloedtoevoer naar de rest van het lichaam, shock en dood.

Grote honden met een diep bovenlijf en ouder dan vijf jaar lopen het grootste risico op het ontwikkelen van een maagtorsie. Je kunt daarom beter meerdere kleine maaltijden per dag geven, stressvolle situaties zoveel mogelijk vermijden en hond niet onmiddellijk voor of na het eten actief laten bewegen. Praat eventueel met een dierenarts om te bepalen of jouw hond een hoger risico loopt om een maagtorsie te ontwikkelen.

Giftige middelen

Inname van giftige middelen is een andere veel voorkomende oorzaak van plotselinge dood bij honden. Dit kunnen chemicaliën, medicijnen en menselijke voedingsmiddelen zijn. Het is uiterst belangrijk om de toegang van een hond tot dingen die giftig zijn te weten en te beperken.

Dit omvat menselijke voedingsmiddelen zoals chocolade, alcohol en druiven. Meer stiekeme substanties zoals xylitol kunnen aanwezig zijn in menselijk voedsel, waardoor ze extreem gevaarlijk zijn voor honden terwijl ze dat anders niet zouden zijn.

Hartproblemen

Hartaandoeningen zijn de grootste oorzaak van plotselinge dood bij honden. Bloedstolsels, abnormale hartritmes, cardiomyopathie kunnen allemaal plotselinge dood veroorzaken.

Het is belangrijk om de hond routinematig door een dierenarts te laten controleren, zelfs als er geen tekenen van ziekte zijn. Als de dierenarts een hartgeruis of aritmie hoort, kan verder onderzoek een hartprobleem diagnosticeren dat mogelijk kan worden behandeld. Niet alle hartaandoeningen kunnen op deze manier worden gevangen, maar sommige kunnen.

Inwendige bloedingen

Een plotselinge dood kan snel ontstaan in het geval van interne bloedingen. Dit kan worden veroorzaakt door een trauma, zoals een auto. Interne tumoren die beginnen te bloeden, zoals hemangiosarcoom, kunnen snel de dood veroorzaken zonder dat de hondeneigenaar zich ervan bewust is dat er iets mis is met de hond.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen