Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Vakantie met hond

Vakantie met hond

Wil je op vakantie met je hond? Wij informeren je graag over de mogelijkheden om met je hond op vakantie te gaan. Ook omtrent de regels die daarbij gelden in het buitenland. Of je nu een rashond hebt of een hondje uit het asiel hebt gehaald, je haalt meer uit je vakantie met een hond als je goed voorbereid bent. Op deze pagina vind je ook informatie over hondencampings en vakantiehuisjes met een omheinde tuin.

Een vakantiehuis huren

De meeste hondeneigenaren die met hun hond op vakantie willen gaan, kiezen voor een vakantiehuis met hond. Dat kan een particulier vakantiehuisje zijn maar ook een woning op een vakantiepark. Er zitten grote verschillen tussen dit type accommodaties. Om de vakantie met een hond te doen slagen, is het een eerste vereiste dat de hond echt welkom is. Niet alleen in een speciaal aangelegde tuin of park, maar ook in het vakantiehuis zelf. Over het algemeen zijn vakantiehuizen waar twee, drie of meer honden welkom zijn, het meest hondvriendelijk.

De eigenaren van deze huisjes hebben meestal zelf ook een hond en weten waar de accommodatie, de tuin en omgeving aan moet voldoen. Vaak liggen deze hondvriendelijke accommodaties ook in de buurt van een losloopgebied en zijn er bossen aanwezig in de directe omgeving. Kijk voor meer informatie op: vakantiehuis met hond.

Een vakantiehuis met omheinde tuin huren

Als je een vakantiehuis met goed omheinde tuin kunt huren waar de hond niet uit kan ontsnappen, heb je bij voorbaat al een zorgeloze vakantie. Zeker als de omheinde tuin groter is dan 1.000 m2 en je huisdier er naar hartenlust kan rennen en graven. Het is dan ook voor honden genieten geblazen. Over het algemeen valt het niet mee een vakantiehuis met goed omheinde tuin te vinden.

Gelukkig is er de website vakantiehuis omheinde tuin waar ze de betere honden vakantiehuizen met omheinde tuin of afgesloten terrein hebben verzameld. Op vakantie met je hond gaan waar je verblijft in een vakantiehuis of bungalow met omheinde tuin, kan echt een meerwaarde hebben. Dit geldt ook wanneer je kiest voor een vakantie in het buitenland. Overigens zijn in dergelijke vakantiewoningen tot maximaal 5 honden welkom, zodat ook de echte hondenliefhebber aan zijn trekken kan komen.

Weekendje weg

Voor diegenen die graag een weekendje met zijn of haar hond boeken, biedt de website weekendje weg met hond uitkomst. Hier vind je niet alleen leuke tips om er met je huisdier op uit te gaan maar ook adresjes van vakantieparken, hotels en campings waar honden zijn toegestaan. Ook voor een weekendje met hond aan zee zijn er vele mogelijkheden. Soms is het ook mogelijk een arrangement te boeken. Bijvoorbeeld een weekend met de hond in een 3-sterren hotel aan zee inclusief overnachtingen en diner.

Kamperen

Wil je goedkoop op vakantie met je hond gaan en ben je dol op kamperen? Er zijn in Nederland en België veel campings te vinden waar honden meer dan welkom zijn. Daarnaast zijn er campings die helemaal zijn ingericht op een vakantie of weekendje weg met je hond. Deze zogenaamde hondencampings hebben speciale voorzieningen voor onze viervoeters. Denk aan een douche voor honden en aan een groot uitlaatgebied. Zo ontmoet je ook andere honden en kunnen ze fijn met elkaar spelen. Een overzicht van deze hondencampings vind je onder andere op de website leuke honden campings.

Regels die voor honden gelden in het buitenland

Heb je altijd al een vakantie met je hond willen boeken naar Spanje, Oostenrijk, Duitsland of Portugal? Wist je dat vele landen in het buitenland strenge regels hebben als het om het vervoer van honden gaat? Zo is in heel Europa een Europees Dierenpaspoort verplicht en moeten honden geregistreerd staan door middel van een chip. Deze regels zijn ingevoerd om misbruik te voorkomen en bij vermissing van een hond snel en adequaat te kunnen handelen. Dat kan zeker bij een vakantie met hond in het buitenland goed van pas komen.

Wil je weten welke regels er in het buitenland gelden als je op vakantie met je hond wilt gaan? Kijk dan eens op de website van het LICG. Hier vind je uitgebreide en actuele informatie. Je kunt hier ook terecht voor hondenrassen en andere feitjes die met huisdieren te maken hebben. Website: LICG regels voor vakantie met hond buitenland.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen