Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Top 10 gevaarlijkste honden

Top 10 gevaarlijkste honden

Sinds het begin van hun domesticatie maken honden deel uit van de mensenwereld. Vanwege hun instinctieve waakvermogen worden ze gebruikt om vee te beschermen of als huisdieren die trucjes uitvoeren. Merkbaar intelligente wezens, honden zijn zeker geweldige en loyale metgezellen.

Hoewel honden worden omschreven als 'de beste vriend van de mens', zijn ze niet van nature ontstaan om met mensen om te gaan. Van tijd tot tijd zijn er gevallen gemeld van honden die eigenaren of andere mensen aanvielen. Hoewel extreme gevallen zeldzaam zijn, is het toch belangrijk dat we ons bewust zijn van de gevaren en verantwoordelijkheden van het hebben van honden. Daarom onze lijst met de 10 gevaarlijkste hondenrassen ter wereld.

10. Dobermann

Beroemd om hun behendigheid en volgvermogen, is dit intelligente hondenras de perfecte bewaker. Ze vereisen echter een nauwlettende training met consistentie en geduld. De Dobermann is zeer goed in staat mensen te doden. Het is een zeer gevoelig ras en kan in sommige gevallen erg agressief zijn.

9. Siberische Husky

De Siberische Husky is populair ras van gedomesticeerde honden, ontstaan als sledehond in de noordelijke regio's. Uitermate wendbaar en goed in het vervoeren van vracht met dikke vachten en unieke kleurpatronen en opvallend gezichtsmasker toegevoegd met speciale blauwe ogen. Ze zijn nauw verwant aan Malamutes en lijken merkbaar op wilde wolven. Sommige gerapporteerde gevallen zijn Husky's die met hun roedel mensen aanvallen.

8. Bullmastiff

De Bullmastiff is een krachtige, sterke en stevig gebouwde hond. Deze honden zijn zeer gevoelige bewakingsvaardigheden en zijn betrouwbaar en efficiënt als het om veiligheid gaat. Met consistente training worden deze honden zeer betrouwbaar en gehoorzaam. Maar er zijn veel incidenten die zelfs tot een dodelijk gevolgen hebben geleid.

7. Wolfshond

De Wolfshond is een mengeling van gedomesticeerde honden en wilde wolven. Deze beesten hebben beschermende instincten en kunnen erg wild zijn vanwege hun onvoorspelbare gedrag dat waarschijnlijk het gevolg is van het fokken van wilde dieren met gewone honden. In sommige landen is het bezitten en fokken van deze hond verboden.

6. Alaskan Malamute

Oorspronkelijk gebruikt als sledehond en met zware lasten, is dit populaire Arctische ras een van de grootste gedomesticeerde honden die wel 45 kilogram kunnen wegen. In staat om extreme klimaten te overleven. De Alaskan Malamute is een natuurlijke jager en kunnen zelfs grote roofdieren zoals beren doden. Geen wonder, deze hond is angstaanjagend.

5. Fila Brasileiro

De Fila Brasileiro is een van de grootste rassen van de Herdershonden. Dit specifieke ras dat zijn oorsprong heeft in Brazilië, is een uitstekende waakhond maar vereist ervaren eigenaren. Deze honden zijn zeer agressief en beschermend en worden gevreesd vanwege hun oncontroleerbare gedrag en er zijn veel gevallen van dodelijke slachtoffers als gevolg van hun aanvallen gemeld.

4. Rottweiler

Een hondenras dat bekend staat om zijn geduchte reputatie. Deze honden zijn een van de oudste hoedende boerderijdieren. Rottweilers zijn erg intelligent en agressief van aard en zijn zeer effectief als waakhonden. Bijna de helft van de sterfgevallen als gevolg van hondenaanvallen wordt naar verluidt door hen veroorzaakt.

3. Perro de Presa Canario

Vaak beschreven als een sterke en dominante hond. Perro de Presa Canario, wat Spaans is voor "Canarische Catch Dog", staat ook bekend als de Canarische Mastiff. Gebruikt als werkhond voor boerderijdieren, maar is een combinatie van verschillende rassen vechthonden. Er gaan geruchten dat dit ras, net als de Pitbull, ook wordt gebruikt in dodelijke hondengevechten.

2. Pitbull

De Pitbull is zeer populair ras van sterke honden en vaak verantwoordelijk voor gevallen van aanvallen van mensen. Dit is het resulterende ras wanneer je de energie en behendigheid van terriërs combineert met de lichaamsbouw en kracht van een bulldog. In sommige landen worden Pitbulls zelfs gebruikt in hondengevechten, waarbij de honden worden getraind om met elkaar te vechten in een death match.

1. Kaukasische Herder

Maak kennis met de topper van onze lijst, ook wel bekend als Kaukasische Owcharka. Deze hond kan erg groot worden en tot wel 100 kilogram wegen. De zeer beschermende aard van Kaukasische Owcharka kan in agressie veranderen als ze een bedreiging waarnemen. Training en socialisatie zijn van cruciaal belang voor dit ras, maar het kan nog steeds moeilijk zijn om hun beschermende instinct te onderdrukken.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen