Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Tips voor het belonen van je hond

blog-header

De volgende tips voor hondentraining helpen je te begrijpen wanneer en hoe je een hond kunt belonen om gehoorzaamheidsoefeningen zo effectief mogelijk te maken.

Veranker de gewenste reactie

Een hond leert sneller als je hem op het juiste moment beloont dat hij de gewenste actie uitvoert. Wanneer je bijvoorbeeld het zit-commando leert, moet je een beloning geven op het moment dat de kont van de hond de grond raakt. Je wilt dat hij het fysieke gevoel associeert met de beloning, die de gewenste reactie verankert. Als je je hond te vroeg of te laat beloont, zal hij het moeilijk vinden om de beloning te verbinden met de nodige sensatie, d.w.z. dat zijn achterste de grond raakt.

Denk na over de reactie die je van een opdracht wilt en welke sensatie kan worden gebruikt om die reactie aan de beloning te verankeren. Beloon dan meteen na het juiste antwoord. Als je hebt besloten om je hond met een clicker te trainen, kun je de gewenste reactie met behulp van je clicker verankeren.

Doe het rustig aan met de hondensnoepjes

Als je de hond traktaties geeft telkens wanneer hij correct reageert, verliezen ze hun nieuwigheid. Omdat de beloning onvermijdelijk is, zal de hond alleen gehoorzamen als hij een traktatie wilt hebben. Je wordt een snackmachine in plaats van een hondentrainer. Overmatige traktaties kunnen ook de gezondheid van de hond beïnvloeden en hem een ​​kieskeurige eter maken.

Varieer met de timing van de beloning

Zodra de hond het idee van een commando heeft begrepen, begin je hem met verschillende intervallen te belonen. Beloon hem bijvoorbeeld tijdens een zit-blijf oefening na één minuut, dan vier minuten en dan twee minuten. Het idee is om hem te laten raden. De hond zal altijd zijn best doen tijdens de training omdat hij niet zeker weet wat er nodig is om de beloning te krijgen. Laat hem niet te lang wachten.

Stem het niveau van beloning af op de prestaties

Als de hond alleen maar door zijn tempo gaat, moet hij een basisbeloning krijgen. Als hij enthousiast beweegt en echt een commando haalt, moet hij een enorme beloning ontvangen. De hond zal leren te streven naar zijn beste prestaties, want dat is wat de beste beloningen oplevert. Houd er rekening mee dat wat de hond vandaag de dag lonend vindt, misschien niet zo aantrekkelijk is voor morgen. Je moet letten op wat het beste werkt en wanneer.

Begin met traktaties, maar ga naar gedragsbeloningen

Tips voor hondentraining pleiten vaak voor het gebruik van voedsel als beloning, omdat dit de gemakkelijkste manier is om een ​​commando te leren. Maar smakelijke traktaties kunnen na verloop van tijd hun glans verliezen. Ze zijn ook nutteloos als de hond wordt afgeleid door de wens om iets anders te doen, zoals in het gras rollen of in je schoot springen. Zodra de hond een commando begrijpt, kun je zorgen voor een betrouwbare reactie door de afleidingen zelf om te zetten in een gedragsbeloning.

Laat je hond zitten voordat hij in het gras rolt of je een knuffel geeft. Laat hem zijn riem ophalen voordat hij gaat wandelen. Houd een lijst bij van de activiteiten waar de hond van houdt en zoek naar manieren om die afleidingen om te zetten in beloningen. Dit zal je hond leren luisteren, zelfs als zijn geest op iets anders is gericht, en hij begint echte waarde te associëren met het gehoorzamen van je bevelen.

Deze tips voor hondentraining moeten je goed op weg helpen om een ​​hond te trainen die aandachtig luistert en in elke situatie gehoorzaamt.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.