Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Thuis werken met de hond

Thuis werken met de hond

Met de opkomst van het vele thuiswerken, brengen steeds meer mensen de hele dag door met hun honden in de buurt. Op afstand werken kent al genoeg voordelen en uitdagingen, dit geldt al helemaal als je een hond hebt.

Het is fijn om meer tijd met je hond door te brengen. Er zijn veel onderzoeken die aantonen dat het hebben van een hond je fysieke en mentale gezondheid verbetert. Maar het hebben van een hond in de buurt zorgt niet altijd voor de meest productieve werkomgeving. Ze kunnen in de war raken over waarom je ze geen aandacht geeft, wat ertoe kan leiden dat ze zich gaan misgedragen.

Begin de dag met een stevige wandeling

Een vermoeide hond is een gelukkige hond, zoals het oude gezegde luidt. Wandelen is zo ongeveer de beste hechtingsoefening die je met een hond kunt doen. Wandelen heeft veel voordelen heeft voor de fysieke, mentale en emotionele gezondheid van een hond. Als je na een lange wandeling thuiskomt, moet de hond tevreden zijn en lekker gaan luieren terwijl jij kunt beginnen met werken.

Geef de hond een onafhankelijke ruimte

Het helpt om een ​​duidelijke scheiding te creëren tussen de werk- en speelruimte van de hond. Of je ze nu in hun bench stopt of ze naar een bepaalde kamer in huis laat gaan, het stellen van grenzen tijdens je werk thuis helpt je hond in de routine van de dag te krijgen.

Deze ruimte moet echter wel prettig voelen voor de hond, geef ze bijvoorbeeld speelgoed om ze bezig te houden terwijl je hard aan het werk bent. Door ze in een ruimte te laten liggen waar ze kunnen spelen, ontspannen en slapen blijven ze over het algemeen tevreden.

Speeltijd met de hond

Je hebt gekozen voor een hond omdat je tijd met hem wilt doorbrengen, Om in een goed werkritme te blijven, moet je wat tijd vrijmaken om met de hond te spelen. Het is productiever om al je speeltijd met je hond in een blok van twintig minuten te besteden in plaats van meerdere keren per dag een paar minuten met ze te spelen. Je wilt niet de verwachting wekken dat je naar ze toe komt als ze iets leuks doen. De hond zal daar snel achter komen en de kans grijpen om je af te leiden.

Houd de hond actief wanneer je in gesprek bent

Een van de meest voorkomende problemen bij het hebben van een hond in huis terwijl je thuis werkt, zijn onderbrekingen tijdens telefonische vergaderingen. Of de hond nu voor de camera langsloopt of blaft naar een kat op de achtergrond, het is niet moeilijk voor collega's om erachter te komen wie van hen een hond heeft.

Het is grappig om een ​​hond op camera te tonen, maar dit kan de vergadering verstoren. Om dit te voorkomen moet de hond iets te doen hebben waarvan je weet dat het hem een ​​langere tijd bezig zal houden. Ze afleiden met hun favoriete speeltje zou kunnen werken. Als collega's weten dat je een hond hebt, willen ze misschien gedag zeggen, ongeacht de vergaderagenda. Bewaar het voor het einde van de vergadering zodra je het doel hebt bereikt en begin met afronden.

Geef niet toe aan de aandachtseisen

Een van de belangrijkste tips voor het omgaan met de hond tijdens het werken vanuit huis is om niet toe te geven aan aandachtzoekend gedrag. Dit omvat jammeren, blaffen, pootjes geven of met zijn kop tegen je aandrukken. Wanneer je op deze acties reageert, vertelt het de hond dat hij je aandacht kan trekken wanneer hij maar wil.

Uiteindelijk zullen ze beseffen dat ze niet krijgen wat ze willen en iets anders gaan doen. Zodra de hond zich gedraagt ​​zoals jij dat wilt, zoals rustig liggen, kun je hem belonen met iets lekkers. Dit geeft hen de juiste signalen over hoe ze zich moeten gedragen wanneer je thuis werkt.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen