Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Tafelrestjes, waarom zijn ze niet goed voor mijn hond?

Tafelrestjes, waarom zijn ze niet goed voor mijn hond

Tijdens de feestdagen willen we ons lekker verwennen met heerlijk eten en dat is niet alleen voor ons een feest, maar vaak ook voor onze hond. Zijn reukzintuig is zo gevoelig dat hij bij precies kan ruiken wat jij op je bord hebt liggen. Toch is het niet goed om de tafelrestjes aan je hond te geven. Maar waarom eigenlijk niet?

Schadelijke ingrediënten

Die ene kruiden die wij zo lekker op onze biefstuk vinden kan voor je hond een irritatie in zijn spijsvertering veroorzaken. Ook suiker is slecht voor je hond, dit tast namelijk zijn tanden aan. Een teveel aan vet of melkeiwitten zorgt ervoor dat hij diarree kan krijgen.

Geen normale brokken meer

Wanneer je je hond te vaak de tafelrestjes laat eten, wordt het op den duur, vooral wanneer je nog een puppy hebt, moeilijker om hem zijn normale voeding te laten eten. Hij kan namelijk de tafelrestjes lekkerder gaan vinden dan zijn normale voeding en dit niet meer willen eten.

Bedelen

Wanneer je hond weet dat hij altijd wel iets zal krijgen van het eten, zal hij vaker bij je komen bedelen. Hij zal dit ook gaan doen bij anderen, denk aan mensen die aan het picknicken zijn in het park of wanneer je langs een terrasje loopt. Dit kan zorgen voor ongewenst gedrag en kinderen kunnen bang worden.

Effect op de groei

Wanneer je pup te vol raak van de tafelrestjes zal hij zijn eigen voeding niet meer eten. Hierdoor kan hij een te kort krijgen aan belangrijke voedingsstoffen, wat effect kan hebben op de groei en ontwikkeling van je pup. Maar ook wanneer hij het wel opeet kan hij te zwaar worden wat ook weer effect zal hebben op zijn groei en verder ontwikkeling.

Het is dus erg belangrijk dat je zorgt dat je hond weet dat hij zijn brokken hoort te eten en niet wat jij hem geeft of wat er op tafel ligt. Wil je nu meer informatie over wat je je hond het beste als eten kan geven, vraag het eens aan je dierenarts of kijk naar een dierenarts bij je in de buurt die hier meer over weet.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen