Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Tafelmanieren voor honden

blog-header

Als de hond mee op stap gaat, is het natuurlijk wel belangrijk dat hij zich netjes gedraagt. Om daarbij te helpen hebben wij een aantal tafelmanieren opgesteld die de hond gemakkelijk aan kan leren.

  1. Wees voorbereid voordat je de horecagelegenheid met de hond betreedt. Informeer vooraf (in ieder geval voordat je naar binnengaat) of de hond mee mag, zodat er geen discussie ontstaat als je al met de hond binnen bent.
  2. Als je reserveert, vraag dan om een plaats achteraf zodat de hond niet in het gangpad ligt en andere gasten en bedienend personeel niet tot last is. Ook voor de hond prettiger want de kans dat er iemand op z'n poten/staart staat, wordt hierdoor aanzienlijk verkleind.
  3. Vooraf goed uitlaten en zorgen dat de hond genoeg gegeten en gedronken heeft. Dit maakt de kans kleiner dat de hond tijdens het eten gaat bedelen of nadrukkelijk aanwezig is vanwege honger- of dorst. Als de situatie het toelaat kan je de hond een kluifje geven tijdens het eten (nadeel is wel dat hij hierdoor meer gaat drinken).
  4. Voordat je het restaurant ingaat, de hond droog maken en let ook op modderpoten, zodat hij niet teveel vuil mee naar binnen neemt. Mogelijk een extra borstelbeurt vooraf (extra haren!). Een hondenzeem of -handdoek behoort tot het standaardpakket van iedere hondenbezitter.
  5. Houd de hond onder appél, zodat personeel geen hinder ondervindt en je hem gemakkelijk weg kan houden bij andere gasten. Natuurlijk weet jij dat je hond iemand alleen maar vrolijk wil begroeten en hij het lief bedoelt. Voor anderen is dat niet altijd even duidelijk en kan het op weerstand stuiten. Niet iedereen is een hondenliefhebber. Zorg dus dat de hond rustig op zijn plaats blijft liggen. Dit kun je gemakkelijk thuis al oefenen, zodat je in het restaurant niet voor verrassingen komt te staan. Oefen thuis tijdens het avondeten dat de hond netjes in zijn mand moet blijven liggen. Dat is even wennen, maar door hem voor dat je aan tafel gaat met een koekje of brokje in de mand te zetten leert hij 't snel.
  6. Laat de hond niet los liggen, zitten of lopen maar doe altijd de riem om het been of om de stoel/tafelpoot. Let wel op dat je niet wegloopt als de hond vastligt aan de tafel/stoel. De hond kan namelijk achter je aan willen lopen en de stoel/tafel meetrekken. Dit is niet alleen zonde van het eten maar ook kan de hond hier een indruk van oplopen en een angst voor dergelijke objecten ontwikkelen.
  7. Uiteraard blijft de hond te allen tijde op de grond. De veiligste plaats is naast/onder de stoel. Het is duidelijk dat de hond niet op stoelen gaat zitten, van tafel eet, borden aflikt etc. Dit kan voor de restaurateur een reden zijn om je (terecht) de deur te wijzen en -erger- in de toekomst andere honden te weigeren.
hondennieuws
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.