Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Slapen met je hond: doen of niet?

hond slapen

Bescherming, nabijheid en warmte. Dit zijn een paar redenen waarom een hond zo vastbesloten is om 's nachts s bij je in bed te kruipen. Maar is er meer aan de hand? Het is algemeen bekend dat honden van mensen houden. Niet alleen gingen ze vroeger op pad met hun baasjes om te jagen, ze sliepen ook 's nachts samen voor warmte en veiligheid. Dus zou je je hond op bed moeten toelaten?

De wortel van het gedrag

Als je ooit getuige bent geweest van de geboorte van een puppy, heb je gezien dat zodra ze worden geboren, het hun instinct is om elkaar te vinden en op elkaar te kruipen. Dat komt omdat het in hun aard ligt om op elkaar te slapen en het is wanneer ze zich het veiligst en comfortabelst voelen. Geen wonder dat ze proberen dat gevoel van warmte en gezelligheid met jou te repliceren.

Sommige rassen hebben de neiging om meer van knuffels te genieten dan anderen. Retrievers, Collies en Engelse Bulldogs zijn bijvoorbeeld aanhankelijker en de meeste eigenaren lijken het niet erg te vinden. Uit een recent onderzoek is gebleken dat maar liefst 50 procent van de hondenbezitters hun honden op het bed laten slapen. Dat is niet verwonderlijk gezien het feit dat hondenprivileges al eeuwen bestaan.

Een hond die naast je wil slapen is ook een teken van genegenheid en nabijheid, het betekent dat hij je gezelschap leuk vindt en je als lid van de roedel beschouwt. Als een hond echter niet op het bed springt en zich de hele nacht bij je nestelt, hoef je je geen zorgen te maken. Hoogstwaarschijnlijk is het omdat hij het te warm vindt en dus niet omdat hij niet van je houdt.

Sommige hondeneigenaren geven er de voorkeur aan of pleiten er zelfs tegen. Een van hun argumenten is de hygiëne, honden brengen veel tijd buiten door en stappen op dingen met hun poten die je niet in je bed zou willen vinden. En wat als de hond een ongelukje heeft in bed?

Het reinigen van een bevlekt matras is niet leuk, noch het vervangen van je dekbed midden in de nacht. Ze kunnen ook vlooien, parasieten of teken naar bed brengen die je gezondheid ernstig kunnen schaden. Ten slotte claimen sommige honden het bed als hun eigen bed, gaan over de hele breedte liggen en hiermee jouw slaap verstoren.

Het gedrag aanmoedigen

Volgens recente studies is slapen met een hond niet noodzakelijk gelijk aan gehinderde of verslechterde kwaliteit van je slaap. In sommige gevallen zelfs precies het tegenovergestelde. Dankzij je hond krijg je misschien een betere nachtrust door je meer ontspannen en veilig te voelen, dus voel je niet schuldig over het aanmoedigen van de bed privileges.

Het hebben van twee honden in je bed garandeert niet alleen minder ruimte voor jou, het kan ook spanning tussen hen veroorzaken, omdat ze instinctief kunnen vechten over het territorium. In dat geval is het het beste (en veiligste) om geen van beiden met je op bed te slapen.

Zorg in plaats daarvan voor twee aparte plaatsen bij het bed waar ze nog steeds het gevoel kunnen hebben dat ze naast je staan ​​en hun beschermende gen uitleven. Als je een kleinere hond hebt, maar een bed dat hoger is dan hij kan springen en je wilt het gezelschap van je hond, overweeg dan om een ​​kleine bedladder te kopen.

Als je allergieën voor huisdieren of astma hebt, moet je de hond niet op bed laten liggen. Het is zelfs gezonder voor je om de slaapkamer voor jezelf te hebben. En maak je geen zorgen over je harige vriend, ze vinden de neiging om comfortabele slaapplaatsen rond het huis te vinden en kunnen goed rusten, zelfs zonder jou 's nachts.

Andere oplossingen en overwegingen

Wat jouw slaapvoorkeur ook is, zorg ervoor dat je consistent bent. Net als mensen kunnen honden dingen inlezen. Ze zijn in staat zijn om maanden met hun eigenaar te slapen, wanneer de hond dan ineens niet meer welkom is kan hij zich alleen alleen en buitengesloten voelen.

Vooral als je net een puppy hebt gekregen is dit het moment om de beslissingen te nemen die je nog jaren zullen achtervolgen. Als je niet zeker weet hoe je je puppy moet opvoeden of als je merkt dat je hond territoriaal is over het bed, raadpleeg dan een hondentrainer.

Conclusie

Of het een goed idee is om de hond in bed te laten slapen of niet, het is een zeer individuele beslissing, sterk afhankelijk van jouw gezondheid, slaapbehoeften en de hond. Als je geen allergieën of astma hebt en je hond is geen snurker die in zijn slaap beweegt is er geen reden om hem beneden in de woonkamer achter te laten.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen