Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Reizen naar Australië met de hond

Reizen naar Australië met de hond

Australië is een zeer populair land en een veel gekozen bestemming voor mensen die met hun hond op reis gaan, op de meeste openbare plaatsen zijn onze viervoeters dan ook toegestaan. Er zijn natuurlijk ook plaatsen waar honden niet welkom zijn, hier staan vaak bordjes waarop dit duidelijk staat aangegeven. Op sommige openbare plaatsen in Australië is het verplicht om de hond aangelijnd te houden, wanneer je dit niet doet riskeer je een boete.

Hoewel er nogal wat bij de organisatie van een reis naar Australië komt kijken, denk hierbij aan het nodige papierwerk (visum), dierenartscontroles, een microchip en de lange vlucht, is het voor zowel het baasje als de hond een prettig land om te verblijven.

Visum voor Australië

Om een hond naar Australië te importeren moet er worden voldaan aan voorwaarden die zijn opgesteld door het Australische ministerie van Landbouw. Deze voorwaarden kunnen per land van herkomst sterk verschillen. Het doel van deze voorwaarden is om ervoor te zorgen dat Australië vrij blijft van hondenziektes zoals rabiës.

De autoriteiten in Australië hebben een online tool ontworpen die je kunt gebruiken om de hond, het land van herkomst en de verwachte datum van vertrek van de hond in te voeren. Je krijgt vervolgens een handleiding op maat met daarin alle nodige informatie, zoals noodzakelijke dierenartsbezoeken en vergunningsaanvragen die je moet regelen.

In alle gevallen moet je voor het importeren van een hond naar Australië een aanvraagformulier invullen en de aanvraagkosten in Australische Dollars (AUD) betalen. De aanvraag kan eenvoudig online worden ingediend en betaald. Al met al duurt de gemiddelde verwerkingstijd van de aanvraag zo’n 20 dagen.

Vergeet ook niet dat je een visum nodig hebt, op de website Visumbuitenland.nl kun je een visum voor Australië aanvragen. Het is namelijk verplicht om over een geldig visum te beschikken wanneer je besluit om naar Australië af te reizen, lees hier de voorwaarden voor een reis naar Australië.

Quarantaine en kosten

Om in Australië in quarantaine te gaan, moet de hond voor aankomst een invoervergunning hebben gekregen. Het ministerie in Australië hanteert twee quarantaine faciliteiten, namelijk in de plaatsen Sydney en Melbourne. Het is raadzaam om van tevoren een afspraak te maken aangezien de plaatsen beperkt kunnen zijn. Houd er rekening mee dat de invoerrechten in juli 2014 zijn gestegen. De geschatte kosten voor het importeren van een hond kan variëren van $ 5.000 - $ 10.000 in Australische Dollars (AUD).

Tot slot

De beschikbaarheid van de vliegtuigcabines voor honden is beperkt, het is daarom aan te raden om ruim van tevoren een afspraak te maken bij de door jou gekozen luchtvaartmaatschappij. Honden moeten reizen in door de International Air Transport Association (IATA) goedgekeurde cabines, meer informatie hierover vind je op de website van IATA.

Tip 1: Door de hond voorafgaand aan de vlucht aan de kennel te laten wennen, zal hij zich minder angstig voelen en de reis goed kunnen doorstaan.
Tip 2: Mocht de hond zich erg zenuwachtig en/of angstig gedragen, dan adviseren wij niet om de hond kalmerende middelen toe te dienen. Ga hierover altijd eerst in gesprek met de dierenarts voor een passende en bovenal veilige oplossing.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen