Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Puppy zindelijk maken

blog-header

Wanneer je je puppy zindelijk maakt is de belangrijkste regel die je moet onthouden: als je hem niet op heterdaad betrapt, straf hem er dan niet voor. Mocht je een puinhoop tegenkomen dat achterbleef toen je weg was, ruim het dan op en laat hem los. Discipline is nutteloos tenzij je je pup op heterdaad betrapt, hij weet anders niet waarvoor hij wordt gestraft.

De puppy heeft al vele malen geplast en gepoept voordat hij je ontmoette en niemand heeft er ooit een ophef over gemaakt. Daarom zal hij de straf niet kunnen associëren met iets dat hij honderden keren eerder zonder incident heeft gedaan, vooral als hij het meer dan 30 seconden geleden deed.

Wees alert

Net als kinderen denken puppy's niet na over wat ze eerder deden, tenzij het echt leuk was. Ze denken na over wat ze vervolgens kunnen doen. Jonge puppy's hebben een erg slecht geheugen. Bovendien moet je toegeven dat het jouw fout was en niet die van je pup.

Als je hem in de gaten had gehouden had je gemerkt dat hij opeens begon rond te lopen of rondjes te rennen, snuffelend naar de juiste plek. Je puppy zal hetzelfde gedrag vertonen telkens wanneer hij naar de badkamer moet gaan. De act kan een beetje variëren van pup tot pup, maar ze zullen altijd hun pre-potty-patroon laten zien.

Blijf kalm

Als je je puppy op heterdaad betrapt, word dan vooral niet boos. Nogmaals, het was jouw schuld, omdat je geen aandacht aan de signalen besteedde. Pak hem snel maar rustig op en zeg krachtig "nee" zonder hierbij je stem te verheffen. Draag hem naar buiten of naar zijn papieren. Je kunt zijn staart naar beneden duwen terwijl je je pup draagt zodat hij niet meer kan plassen of poepen. Hij zal opgewonden raken wanneer je hem naar buiten of naar zijn papieren brengt, maar dit is onderdeel van het leerproces. Wanneer hij klaar is met zijn behoefte is het tijd om hem te belonen met een lieve toon of wat lekkers.

Elke actie heeft een gelijke en tegenovergestelde reactie. En dit geldt ook voor trainingen voor zindelijkheidstraining. Als je te heftig reageert en je puppy hard laat schrikken of bang maakt zal je weinig vooruitgang gaan boeken. Sommige mensen denken dat het wrijven van de neus van een puppy in zijn behoefte hem een ​​lesje zal leren, maar dit is absoluut niet het geval. In de geest van de puppy is er geen verschil tussen wrijven in zijn behoefte bij het ongeluk dat hij een uur geleden in je woonkamer had achtergelaten en zijn neus wrijven in de ontlasting die de hond van de buurman een week geleden in het park had achtergelaten.

Plassen en poepen zijn natuurlijke instincten en een straf versnelt zelden het zindelijkheid trainingsproces. In plaats daarvan maakt het de hond nerveus of angstig. Het straffen van je puppy kan relatieproblemen op de lange termijn veroorzaken. Als je je puppy straft voor het maken van een puinhoop terwijl je weg was weet hij dit allang niet meer wanneer jij na een paar uur thuiskomt.

Wees strikt

Als je thuiskomt en je puppy wegrent en zich verstopt doet hij dat niet omdat hij een ongeluk heeft gehad. In plaats daarvan heeft hij geleerd dat wanneer je voor het eerst thuiskomt je altijd in een slecht humeur bent en hij wordt gestraft. Vandaar dat je pup heeft besloten je een tijdje te ontwijken en duikt onder. Omdat discipline verkeerd werd begrepen word je puppy bang, dit kan een levenslange impact hebben op je relatie.

Ongeacht de methode die je gebruikt, besteed zoveel mogelijk tijd aan de pup als je het inbraakproces wilt versnellen. Houd je puppy altijd in de gaten en wees er wanneer dat nodig is. Je zult verrast zijn hoeveel vooruitgang er geboekt kan worden in slechts één week!

hondennieuws
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.