Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Puppy trainen in plassen

blog-header

Het zal geduld vereisen om je nieuwe pup te trainen om op vaste tijden te plassen, maar je moet er in ieder geval direct mee beginnen zodra je de nieuwe puppy mee naar huis neemt. Puppy's moeten ongeveer 6x per dag hun behoeften doen. Het is verstand een puppy direct naar elke maaltijd uit te laten omdat een volle maag druk zet op de dikke darm en de blaas.

Een puppy is fysiek niet in staat om de spieren te controleren die hem in staat stellen om hun ontlasting "in te houden" tot hij ongeveer 12 weken oud is. Voor die tijd moeten goede routines worden beoefend om te voorkomen dat je pup overal in huis zal plassen en poepen.

Je dient te letten op waarschuwingen van plassen of ontlasting, zoals draaien in cirkels. Laat je pup vaak uit. Met behulp van een honden bench of, je puppy slechts toegang te verlenen tot een klein deel van het huis dat gemakkelijk schoon te maken is, zijn een aantal manieren om ervoor te zorgen dat je pup niet overal in huist plast. Het is veel moeilijker om een ​​pup zindelijk te maken als hij urineplekken ruikt en zal hier namelijk vaker willen urineren.

Tijdschema

Een andere kwestie met zindelijkheidstraining is dat je niet eten en water de hele dag laat staan. Als je dat doet heb je namelijk geen idee wanneer ze gegeten hebben of water hebben gedronken. Het toezicht op hun voedsel- en wateropname geeft je meer een idee wanneer ze naar buiten moeten gaan. Kies een tijd in de ochtend om te voeden en geef je puppy water. Zodra je pup klaar is pak je zijn waterbak en voeding.

Wacht ongeveer 30 minuten met naar buiten gaan, tenzij ze al signalen tonen dat ze hoog nodig moeten. Een paar uur doe je het zelfde, geef opnieuw water en wacht even voordat je je pup naar buiten laat. Zorg ervoor dat je je pup 3 uur voor jezelf naar bed gaat voor het laatst voedt in de avond om te voorkomen dat de pup midden in de nacht binnenshuis gaat plassen.

Complimentjes

Zorg ervoor dat wanneer je de pup naar buiten laat dat je hem naar een plek en hem een stopwoordje leert waarvan hij later weet dat met dit woordje wordt bedoeld dat hij zijn behoeftes moet doen, bijvoorbeeld potje. Als ze op de juiste plek plassen geef hun dan extra veel lof met positieve nadruk.

Als je puppy een ongelukje binnenshuis heeft begaan straf hem dan niet achteraf, want hij zal niet weten wat hij verkeerd heeft gedaan. Als je hem betrapt op het moment zelf, zeg dan hard en duidelijk nee en neem hem snel mee naar buiten. Als hij klaar is met zijn behoeftes geef dan veel lof. Je puppy zal beginnen te merken dat door buiten te plassen hij veel positieve lof krijgt en door binnenplassen juist niet.

Duw nooit de neus van je hond in de plas als hij een ongelukje heeft veroorzaak. Door dit te doen kunnen zijn geur zintuigen namelijk geruïneerd worden door de ammoniak in de urine. Ook een corrigerende tik geven aan een puppy is niet effectief, dit zal je pup alleen maar bang maken en zullen ze niet in jouw aanwezigheid durven te plassen. Zorg ervoor dat je consistent zijn, dat is de sleutel. Zindelijkheidstraining gebeurt niet in 1 nacht dus wees geduldig en volg deze tips.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.