Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Puppy bijten afleren

blog-header

Voor veel eigenaren van puppy's is het bijten van hun huisdier een veel voorkomend maar frustrerend probleem. Maar maak je maar geen zorgen, dit kan afgeleerd worden. De reden dat ze bijten is omdat ze spelen en hun tanden oefenen. Ze moeten leren dat het niet goed is om jouw te bijten en een andere manier van spelen moeten leren. Ze begrijpen niet dat bijten pijn doet en sommige rassen zoals labradors zullen dit zelfs eerder doen omdat het nu eenmaal meer voorkomt bij dit ras.

Het bijten afleren

Bijten is verkeerd gedrag dus speel in het begin niet met je puppy door middel van je handen gebruik te maken omdat dit hun alleen maar meer aanmoedigt om te knabbelen. Ze moeten leren dat dit gedrag verkeerd is. Zodra ze bijten, pak dan een speeltje waar hij van houdt en als hij je bijt, corrigeer de hond onmiddellijk.

Plaats dan het speeltje voor je pup als hij deze bijt complimenteer hem dan. Doe dit iedere keer weer, consistentie is de sleutel en let erop dat iedereen die met je puppy speelt op dezelfde manier met hem omgaat. Een andere manier om te laten weten dat het verkeerd is om te knabbelen of dat jouw als bijtspeeltje gebruiken is om te gillen zodra ze je bijten. Dit is namelijk hoe honden elkaar vertellen dat ze pijn hebben. Zodra ze los laten geef ze dan een speeltje en prijs ze aan. Bijten bij puppy's komt vooral door het feit dat hun tanden doorkomen en groeien.

Zoals eerder beschreven, moeten puppy's ergens op kauwen. Het voelt goed voor hun tanden. Zorg er alleen voor dat ze altijd onder toezicht staan om problemen te voorkomen. Probeer harde speeltjes te vinden voor je puppy. Zachte knuffel speeltjes kunnen gevaarlijk zijn zodra deze kapot zijn en je puppy de vulling wilt opeten.

Kauwspeelgoed

Kauwspeelgoed is speciaal speelgoed waarin je eten kunt verstoppen zodat je puppy moet werken om het koekje of snack eruit te halen. Zorg ervoor dat wat voor speelgoed je ook gebruikt dat er in ieder geval een vorm van roulatie in is omdat puppy's snel verveeld raken als ze constant met hetzelfde speelgoed spelen. Varieer het en maak ze enthousiast. Niet alle puppy's houden van het zelfde speelgoed dus experimenteer om uit te vinden waar jouw puppy van houdt.

Als ze ergens op kauwen wat ze niet mogen, bijvoorbeeld een schoen, corrigeer de hond dan en vervang het door iets waar ze wel op mogen kauwen. Vergeet niet om altijd je puppy te prijzen voor goed gedrag. Er zijn ook bepaalde sprays die je op bepaalde oppervlaktes kunt spuiten waar je niet wilt dat op gekauwd wordt. Deze sprays hebben ongevaarlijke vieze smaak zodat de puppy er niet op zal bijten.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.