Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Op de fiets met de hond

Op de fiets met de hond

De hond uitlaten door een stukje te fietsen is een goede manier om in een kort tijdsbestek de hond flink te laten rennen. Het is een goede lichaamsbeweging voor de hond, zonder dat de gewrichten te zwaar belast worden. Niet elke hond is geschikt om naast een fiets te lopen. Voor bepaalde hondenrassen is dit veel te belastend.

Denk bijvoorbeeld aan een Teckel of een Basset Hound. De bouw van deze honden is niet geschikt voor het rennen naast een fiets. Ook pups en jonge honden mogen nog niet mee met de fiets omdat hun gewrichten nog niet volledig zijn ontwikkelt.

Het opbouwen van fietsen

Een hond moet wennen om naast een fiets te lopen. Je kunt een pup alvast kennis laten maken met de fiets. Laat hem bijvoorbeeld aan de fiets snuffelen zodat hij er vertrouwt mee raakt. Als de hond wat ouder is kun je met de fiets aan de hand een rondje lopen.

Wanneer de hond gewent is aan de fiets, kun je proberen een stukje te fietsen op een laag tempo. De lijn dient altijd slap te hangen. Een hond moet conditie en eelt opbouwen alvorens je er een flink stuk mee kunt fietsen. Langzaam aan opbouwen is het beste.

Fietsen met de hond

Het is zover, je hond is genoeg getraind om naast de fiets te lopen. Om de nekwervels van je hond niet te beschadigen kun je de hond een tuigje omdoen. Het lichaam vangt dan eventuele schokken op.

Er zijn speciale fietshouders waaraan je de riem kunt vastmaken. Een metalen buis met een veer kan je bevestigen onder het zadel van de fiets. Dit zorgt voor meer veiligheid op de fiets, mocht je hond een onverwachtse beweging maken. Als je in de avond fietst, zorg dan voor voldoende verlichting, ook voor de hond.

Hondenfietsmand

Voor honden die niet naast de fiets kunnen rennen, zoals kleine honden, senioren of mensen met een blessure, kan een hondenfietsmand uitkomst bieden. Dit zijn manden die aan de voor- of achterkant van een fiets kunnen worden bevestigd om de hond vast te houden terwijl je fietst.

Er is een verscheidenheid aan hondenfietsmanden op de markt in verschillende prijsklassen, gemaakt van verschillende materialen en bedoeld voor honden van verschillende grootte. Op de website van Hondjesinfo.nl vind je de beste fietsmanden voor achter- en voorop de fiets!

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen