Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Nieuwe stofzuiger kopen? Hier moet je als hondenbezitter op letten

Nieuwe stofzuiger kopen Hier moet je als hondenbezitter op letten

Een hond in huis hebben is heerlijk. Dat weet je als geen ander. Je trouwe viervoeter die altijd vrolijk staat te kwispelen als je thuiskomt. Die lekker bij je op de bank komt gekropen wanneer je alleen op de bank zit. Kortom: een hond geeft je ontzettend veel liefde en leuke dingen. Toch is niet altijd alles rozengeur en maneschijn. Natuurlijk overwint de liefde voor je hond alles, maar er zijn gewoon dingetjes die minder leuk zijn.

Eén van die dingetjes? Altijd maar weer die haren op de grond. Op het vloerkleed, op de mat, in de mand, en gewoon op de vloer. Kortom: bijna overal. Een goede stofzuiger voor hondenharen is dus essentieel wanneer je thuis een trouwe viervoeter hebt. In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten wanneer je een stofzuiger voor hondenharen wilt kopen.

Kies een stofzuiger met turboborstel

Koop je een nieuwe stofzuiger? Kijk dan goed welke zuigmonden er mee worden geleverd. Dit zijn opzetstukken die je op je stang klikt en geschikt zijn voor bepaalde type ondergronden. De turboborstel is speciaal geschikt voor het opzuigen van dierenharen.  Waarom? Nou, dat zit als volgt: in deze turboborstel zit borstel met haren die snel ronddraait wanneer je de stofzuiger aan zet. Deze borstel zorgt ervoor dat de hondenharen sneller en gemakkelijker in stofzuiger worden gezogen. Niet alleen op harde vloeren, maar vooral ook op zachte ondergronden zoals tapijt, vloerkleed en vloerbedekking.

Check of de zuigkracht goed is

Eén van de voornaamste redenen waarom het nu misschien moeilijk voor je is om met je huidige stofzuiger de haren van je hond op te zuigen, is omdat deze verouderd is en een mindere zuigkracht heeft. Voor grote plukken hondenhaar en haren die in de vloerbedekking of op de bank zitten, zijn moeilijk op te zuigen wanneer je een oudere stofzuiger hebt waarvan de zuigkracht niet meer optimaal is. Check bij een nieuwe stofzuiger dus goed wat er gezegd wordt over de zuigkracht en de verschillende zuigstanden die de stofzuiger heeft.

Ga voor een stofzuiger met LED-verlichting op de voorkant

Dit is een hele handige die veel huisdierenhouder nog niet kennen: LED-verlichting op de voorkant van de stofzuiger. Dit zie je vooral veel bij de nieuwere steelstofzuigers. Doordat er op de voorkant van de zuigmond een klein lichtje zit dat over de grond schijnt, zie je de haren van je hond veel beter op de grond liggen. Hierdoor wordt het makkelijker om op de juiste plek de hondenharen op te zuigen. Dit is niet alleen fijn op donkere plekken zoals onder de bank, het bed en de kast, maar ook wanneer het al wat begint te schemeren en je wilt nog stofzuigen.

Nu je weet waar je als hondenbezitter op moet letten bij het kopen van een nieuwe stofzuiger, wordt het net een stukje gemakkelijk om een keuze te maken. We wensen je veel woonplezier met je hond. En natuurlijk veel succes met je keuze wanneer je ooit een nieuwe stofzuiger gaat kopen!

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen