Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Nieuwe hond of puppy? Welke past bij mij?

blog-header

Wil je een hond of puppy aanschaffen of er een bij nemen? Denk er dan goed over welke nieuwe hond of puppy je gaat nemen. Het is namelijk een keuze waar je (hopelijk) nog jaren lang plezier van zult beleven.

Is elke nieuwe hond of puppy geschikt voor mij?

Een nieuwe hond of puppy brengt veel plezier in je leven. Het is wel tijdrovend, vooral bij een puppy zul je veel tijd en energie in de trainingen moeten stoppen wil je zorgen dat hij goed naar je luistert. Je kunt dus overwegen om een volwassen hond te nemen.

Hoeveel tijd wil ik besteden aan mijn nieuwe hond of puppy?

Wanneer je voor een puppy kiest zul je, vooral in het begin, meer tijd aan je puppy moeten besteden. Naast dat je je puppy nog alles zult moeten leren zul je hem ook genoeg aandacht moeten geven. Krijgt een puppy namelijk niet genoeg aandacht kan hij zit ellendig gaan voelen, wat consequenties kan hebben voor mijn verdere ontwikkeling. Daarnaast is het bij een oudere hond ook van belang dat je hem goed laat wennen aan zijn nieuwe situatie.

Hoe vaak moet je een hond uitlaten?

Je moet een hond minimaal 2 keer per dag uitlaten/ met hem wandelen en dat is niet iets dat je kunt overslaan. Hierbij is het ook erg prettig wanneer je hond nog een keer extra naar buiten kan om te spelen.

Hoeveel ruimte is er voor een nieuwe hond of puppy?

Een grotere hond heeft natuurlijk meer ruimte nodig dan een kleine hond. Niet alleen om zich te bewegen maar denk bijvoorbeeld ook aan zijn slaapplek waar genoeg ruimte voor nodig is.

Welk budget heb ik?

Wanneer je een nieuwe hond of puppy gaat kopen, krijg je niet alleen te maken met de aankoopkosten maar ook met allerlei terugkerende kosten. Denk aan de dierenarts, hondenvoer, verzekering, trimsalon, eventuele opvang wanneer je op vakantie gaat en verdere benodigdheden. Hierbij zit er veel variatie in kosten als het gaat om de grote of het soort ras van je hond.

Waarom wil ik een nieuwe hond of puppy?

Dit is misschien wel de belangrijkste vraag die je jezelf zult moeten stellen voordat je een nieuwe hond of puppy gaat kopen. Het is niet iets dat je koopt omdat je daar vandaag zin in hebt. Het is iets waar voor zult moeten zorgen, dat je nodig heeft en uiteindelijk niet zonder je kunt. Iedere hond is anders en zal anders op je reageren. Maar ook is het belangrijk om al vooruit gedacht te hebben hoe je hem wil gaan verzorgen, wil je hem veel alleen laten, neem je hem mee naar je werk of breng je hem naar iemand anders. Niet iedere hond is hier geschikt voor.

Het is dus erg belangrijk om een wel overwogen beslissing te maken als het gaat over het aanschaffen van een nieuwe hond of pup. Maar wanneer je eenmaal de juiste keuze hebt gemaakt, zul je er alleen maar plezier aan beleven.

hondennieuws
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.