Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Nagels knippen van de hond

blog-header

Hondeneigenaren lopen veel met de vraag rond of zij de nagels van hun honden moeten knippen. Een logische en belangrijke vraag. Het antwoord hangt af van een aantal factoren. Zo is het belangrijk om eerst te kijken of het al nodig is om de nagels te knippen.

Nagels knippen

Net zoals bij mensen is het belangrijk dat de nagels van een hond geregeld worden geknipt. Dit moet echter wel op een bepaalde manier gebeuren om er voor te zorgen dat het goed gedaan wordt.

Als eerst is het belangrijk om te bekijken of het nodig is om de nagels van de hond te knippen. Dit wordt als volgt gedaan: laat de hond in een rechte stand staan. Indien de nagels de grond niet raken, hoeven ze niet worden geknipt. Als de nagels de grond wel raken en de tenen hier door omhoog gaan staan, moeten de nagels worden geknipt.

Benodigdheden

Voor het knippen van honden nagels is het noodzakelijk om een scherpe nagelschaar in huis te hebben. Deze zijn te verkrijgen bij verschillende winkels, maar ook bij de dierenarts.

Nagels knippen van je hond

Hieronder staat beschreven hoe je de nagels van je hond gemakkelijk zelf kunt knippen.

  1. Laat de hond op een tafel of op de grond zitten of liggen. Voor het knippen van de nagels van de achterpoot kun je de hond het beste laten liggen.
  2. Pak met een hand de poot van de hond vast. Met je duim en wijsvinger pak je de teen vast.
  3. Bij lichte nagels zie je een duidelijk verschil tussen het lichte gedeelte en het roze gedeelte. Het roze gedeelte wordt ook wel het leven genoemd. Het is belangrijk om niet te dicht in de buurt te knippen van het roze gedeelte. Wanneer je in het leven van de nagel knipt zal het pijnlijk zijn voor de hond en gaat het bloeden. Knip dus alleen het lichte gedeelte.

Op de hierboven beschreven manier is het gemakkelijk om zelf de nagels van je hond te knippen. Mocht je een hond hebben met donkere nagels dan kun je voorzichtig stukje voor stukje knippen. Bekijk hierbij de reactie van de hond. Wanneer de hond reageert op het knippen kom je in de buurt van het leven en moet je stoppen met knippen.

hondennieuws
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.