Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Muilkorf bij de hond

blog-header

Muilkorven komen veel voor in de hondenwereld. In sommige gevallen kan het zijn dat een hond uit veiligheidsoverwegingen gebruik moet maken van een muilkorf. Wanneer we spreken van een muilkorf kun je echter twee dingen van elkaar onderscheiden. Namelijk een echte muilkorf en een snuitband.

Een snuitband is niet zo zeer een muilkorf maar meer een koker waar de neus van de hond in wordt geschoven. Met een snuitband kan een hond niet meer bijten. Een muilkorf daarentegen, is een korf van kunststof, metaal of leer. De bek van de hond wordt hier in geschoven en de korf wordt vastgezet met een band achter de kop van de hond.

Welke soorten muilkorven zijn er?

Vaak ontstaat er verwarring tussen een muilkorf en een snuitband. Er kan bijvoorbeeld verschil zijn in het materiaal waarvan de muilkorf is gemaakt. Door het brede assortiment aan muilkorven, zit er voor iedere hond wel een geschikte tussen. Bij de aanschaf moet echter goed worden gelet op de maat. Het is belangrijk dat het muilkorf goed zit en goed past. Tevens moet het mogelijk zijn voor de hond om te kunnen hijgen en de tong kwijt te kunnen.

Wanneer gebruik je een muilkorf?

Muilkorven worden gebruikt bij honden die vaak de neiging hebben om te bijten. Tevens kan een muilkorf worden gebruikt bij de volgende situaties:

  • De hond is snel bang waardoor hij/zij gaat bijten
  • De hond is agressief
  • De hond moet een muilkorf dragen van de gemeente
  • De hond moet een behandeling ondergaan en kan eventueel bijten
  • In sommige landen is een muilkorf verplicht
  • Als de hond vaak dingen op eet zoals ontlasting

Het dragen van een muilkorf moet geduldig worden aangeleerd. Er zijn verschillende manieren waarop dit gedaan kan worden. Veel mensen vinden het zien van een hond met een muilkorf zielig. Dit is echter niet zo. In bijna alle gevallen, zodra de hond er aan gewend is, merkt de hond er niks van als hij of zij er een draagt.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.