Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Mogen honden pindakaas?

Mogen honden pindakaas

Pindakaas is over het algemeen veilig voor de meeste gezonde honden. Het wordt vaak gebruikt bij het toedienen van medicijnen, maar kan ook andere echt nuttige doeleinden dienen bij de training en speeltijd van een hond. Je moet echter met een dierenarts bespreken of jouw hond in het bijzonder pindakaas kan eten.

Hoeveel pindakaas kan een hond eten?

Alleen omdat een hond pindakaas mag eten wil dat nog niet zeggen dat je ze zoveel kunt geven als ze willen. Je moet rekening houden met de calorieën, het vet en de hoeveelheid dienovereenkomstig beperken.

Pindakaas bevat veel calorieën en vet

Pindakaas is energierijk, met ongeveer 180 - 200 calorieën per 2 eetlepels, waarvan het meeste uit vet komt. Dat betekent dat de calorieën in pindakaas snel oplopen. Vraag een dierenarts hoeveel calorieën een hond per dag zou mogen eten, inclusief maaltijden en lekkernijen. Niet meer dan 10% van de totale calorieën van de hond per dag mag uit lekkernijen komen.

Geef alleen pindakaas als de hond het nodig heeft voor het geven van bijvoorbeeld medicijnen. Voor sommige medicijnen is slechts een hoeveelheid pindakaas ter grootte van een erwt voldoende. Als het als beloning wordt gegeven zal de hond een kleine hoeveelheid net zo spannend vinden als een grote hoeveelheid. Om te beginnen is het redelijk om het aanbod van pindakaas te beperken tot:

  • ½ theelepel voor een kleine hond, twee keer per dag
  • 1 theelepel voor een middelgrote of grote hond, maximaal twee keer per dag

De behoeften van een individuele hond kan variëren op basis van hun algemene gezondheidstoestand en gediagnosticeerde aandoeningen. Als een hond een speciaal dieet volgt of als er ziektes als diabetes, pancreatitis, zwaarlijvigheid of een gevoelige maag zijn vastgesteld, vraag dan de dierenarts of je nog steeds pindakaas kunt geven.

Pindakaas is geen uitgebalanceerde voedingsbron

Kan het hoge caloriegehalte van pindakaas magere honden helpen die moeten aankomen? Pindakaas biedt geen uitgebalanceerde bron van voedingsstoffen, omdat het voornamelijk uit vet bestaat. Om die reden kan het voeren van overmatige hoeveelheden meer kwaad dan goed doen voor een ondervoede hond.

Nadat een hond is onderzocht op onderliggende gezondheidsproblemen, zal een dierenarts aanbevelingen doen voor veilige, calorierijke diëten en lekkernijen.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen