Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Mag een hond mango eten?

Mag een hond mango eten

Veel honden houden van fruit, maar niet alle fruitsoorten zijn goed voor ze. Sommige zijn zelfs giftig. Als hondenbezitter stel je jezelf waarschijnlijk geregeld de vraag of een hond bepaalde voeding mag eten, misschien zelf ook wel of de hond mango mag hebben.

Tropische vruchten zoals mango, die populair zijn tijdens de zomermaanden wanneer ze in het seizoen zijn, kunnen een smakelijke traktatie voor een hond zijn. Niet alle delen van de mango zijn echter veilig voor honden om op te eten.

Kunnen honden mango's eten?

Honden kunnen mango eten, het is een zoete en smakelijke traktatie en het zachte vlees is gemakkelijk voor honden om te eten. Net als veel ander fruit en bessen, zijn mango's een veilig voedsel voor mensen en dieren.

Zijn mango's goed voor honden?

Mango's kunnen een gevaar vormen voor honden wanneer ze deze opeten, maar tegelijkertijd kunnen ze ook goed voor de hond zijn. Mango's bevatten namelijk essentiële vitamines zoals A, B6, C en E, waardoor het een voedzame traktatie voor een hond is.

Wanneer kunnen mango's slecht voor honden zijn?

Hoewel het wordt beschouwd als een veilige en gezonde traktatie, zijn niet alle onderdelen van een mango goed voor de hond. De schil is technisch eetbaar, maar het kan voor sommige honden moeilijk zijn om te verteren. Mangopitten zijn een verstikkingsgevaar en kunnen bij consumptie een darmblokkade veroorzaken. De put bevat ook cyanide, dat giftig is voor honden.

Naast deze risico's bevatten fruit zoals mango's veel vezels, wat de meeste honden niet gewend zijn. Als gevolg hiervan kan een hond maagklachten of diarree krijgen. Als hij te vaak zoet fruit eet, kan dit bijdragen aan ernstig tandbederf.

Hoe kan ik de mango het beste geven?

Schil de mango en verwijder de pit voordat je deze aan een hond geeft. Voor kleinere honden kun je het fruit in kleinere stukjes snijden, maar het zachte vruchtvlees is gemakkelijk te eten voor grotere hondenrassen. Bevroren mango is ook een leuke en smakelijke traktatie, vooral in de zomer.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen