Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Mag een hond een ei eten?

Mag een hond een ei eten

Traditioneel hebben honden eieren rechtstreeks uit het nest gegeten, zonder zich zorgen te hoeven maken over de voedingswaarde, giftige effecten en of ze zouden kunnen stikken in een scherf van de eischaal. Maar gedomesticeerde honden hebben niet dezelfde toegang tot vogelnesten dat hun voorouders wel hadden.

Terwijl we ons zorgen maken over onze eigen gezondheid en wat we in ons lichaam stoppen, maken we ons ook zorgen over wat we onze honden voeren.

Eierschaal

Er zijn aanwijzingen om eierschalen te ondersteunen als een uitstekende bron van calcium en eiwitten voor de hond. Voor sterke botten en tanden, verpletter de eierschalen en strooi ongeveer een halve theelepel in de normale brokken van de hond.

En hoewel onderzoek niet wijst op eierschalen als een bron van salmonellavergiftiging bij honden, kun je de schaal eerst koken. Vervolgens kun je de eierschaal in een koffiemolen verpletteren of met een vijzel en stamper.

Deze verpletterende methode maakt het ook gemakkelijker om de stukken van de schaal in bulk op te slaan, in plaats van de taak dagelijks uit te voeren, zo hoef je je geen zorgen te maken dat de schaal vochtig is en vatbaar is voor schimmels. De gemalen schaal kan vervolgens een week in een luchtdichte kom of pot worden bewaard.

Bron van calcium en eiwitten

Een andere eenvoudigere methode is om de eierschaal in een zak of kom in de koelkast te bewaren totdat je klaar bent om ze te verpletteren voor gebruik. Het ei is ook een geweldige bron van eiwitten; het helpt spieren op te bouwen, het haar te versterken en weefsel te herstellen.

Een hardgekookt ei is de meest onfeilbare en eenvoudige methode voor het voeren van eieren aan de hond, omdat er geen extra antikleefingrediënten nodig zijn (d.w.z. boter, olie of margarine voor roerei). Het gekookte ei kan in stukjes of blokjes worden gesneden en in de gebruikelijke brokken worden gemengd. Het ei kan zelfs worden gegeven zoals het van nature is, nadat het grondig is afgekoeld.

Als je je zorgen maakt over het vermogen van de hond om een ​​heel ongebroken ei te verwerken, kun je het ei tegen een aanrechtblad tikken en aan alle kanten op het ei tikken totdat de schaal helemaal is gescheurd. Rauwe eieren worden daarentegen over het algemeen niet aanbevolen voor honden.

Hoewel er geen gezondheidsproblemen zijn geweest met rauwe eieren en de overdracht van een ernstige ziekte op gedomesticeerde dieren, is het nog steeds beter dit niet te voeren. Rauwe eieren bieden geen significant gezondheidsvoordeel en kunnen alleen problemen veroorzaken. Problemen die worden verholpen door het ei te koken.

Incidentele consumptie

Een dergelijk probleem is de aanwezigheid van het natuurlijk voorkomende eiwit avidine in rauw eiwit. Incidentele consumptie is geen probleem, maar teveel avidine interfereert met het functioneren van biotine in het lichaam.

Biotine, beter bekend als vitamine H of B7, is onder andere essentieel voor de groei van cellen, het metabolisme van vet en de overdracht van koolstofdioxide. Zelfs met gekookte eieren is matiging de sleutel. Niet meer dan één ei per dag, tenzij de dierenarts anders heeft aangegeven.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen