Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Kunnen honden jaloers zijn?

Kunnen honden jaloers zijn

Experts zijn het er niet altijd over eens of honden jaloezie ervaren op dezelfde manier als mensen. Of het nu precies dezelfde emotie is die mensen voelen of niet, honden worden echt jaloers als je erop ingaat. Ze raken gehecht aan mensen en zelfs objecten, en het is een natuurlijke reactie voor hen om te begeren wat ze van hen beschouwen. Het is leuk om te weten dat je hond genoeg van je houdt om jaloers te worden, maar een jaloerse hond is niet altijd een hond waar je in de buurt wilt zijn. Gelukkig zijn er manieren om te helpen.

Tekenen dat een hond jaloers is

 • Opdringerig gedrag
  Verplaats je je ooit naar een familielid of vriend om je hond je weg te duwen of in het midden te persen? Of misschien dwingt de hond zich op je schoot wanneer je op de bank zit met iemand anders dan zij. Dit soort opdringerig gedrag is een duidelijk teken dat je hond jaloers is. Ze eisen je aandacht en kunnen niet omgaan met het idee dat iemand anders profiteert van alle prachtige dingen die ze leuk aan je vinden.
 • Agressie
  Agressie is wat er gebeurt als dat opdringerige gedrag het ergste wordt. Alles, inclusief grommen, knappen, vallen en aanvallen, wordt als een daad van agressie beschouwd. Dit kan gebeuren wanneer je comfortabel met je hond zit en ze grommen naar iedereen die in de buurt durft te komen. Dit soort jaloezie kan gericht zijn op zowel mensen als andere huisdieren.
 • Trucjes
  Je hond heeft tijdens je vele trainingssessies geleerd dat je er dol op bent wanneer hij trucjes doet. Je geeft ze traktaties en complimenten als ze omrollen, draaien en of zogenaamd spelen alsof ze dood zijn. Als ze wanhopig zijn naar je aandacht, lijkt het een goede manier om te krijgen wat ze willen. Als je aan de telefoon bent, wees dan niet verbaasd als je jaloerse hond willekeurig trucs begint te doen in de hoop dat je hun kant op kijkt.
 • Zich misdragen
  Terwijl het doen van trucs hen lof oplevert, maakt jaloerse honden niet altijd uit wat voor soort reactie ze krijgen, zolang ze er maar één krijgen. In hun gedachten is wangedrag hetzelfde als iets goeds doen, omdat ze hoe dan ook de aandacht trekken.
 • De kamer verlaten
  Jaloezie is vaak een vorm van onzekerheid. Als een hond het gevoel heeft dat hij wordt verwaarloosd en jaloers is op iemand anders die zijn plek inneemt, hebben ze misschien niet het hart om er tegen te vechten. Soms uiten ze hun emoties door de kamer te verlaten. Ze proberen te communiceren dat iets hen dwarszit, en zich terugtrekken kan een teken van jaloezie zijn.

Wat kun je eraan doen?

Je bent er vrij zeker van dat je hond jaloers is, maar wat kun je eraan doen? Het is geen jaloerse echtgenoot waar je het rustig uit kunt praten. In plaats van je hond te vertellen dat er geen reden is om jaloers te zijn, moet je het hem laten zien. Hier zijn een paar praktische manieren om het jaloerse gedrag van een hond te verbeteren.

Verwijder de beloning

Er is niets waar een jaloerse hond meer van houdt dan aandacht. Zolang je naar ze kijkt of ze aanraakt, vinden ze dat hun acties de moeite waard zijn. Je moet je hond laten zien dat ongepast gedrag hem niet krijgt wat hij wil. Als ze op je schoot zitten en grommen wanneer iemand de kamer binnenkomt, haal ze dan rustig van je schoot en neem hun beloning weg. Het is belangrijk om consistent te zijn met deze trainingsmethode. De enige manier waarop ze het bericht zullen ontcijferen, is als je het elke keer blijft herhalen.

Betrek iedereen bij training

Jaloezie bij honden gebeurt meestal wanneer ze een bijzonder sterke band vormen met een specifieke persoon in hun huishouden. Het is meestal de persoon die de meeste tijd met hen doorbrengt, en alle anderen in de wereld van de hond verbleekt in vergelijking. Het is prima om even de tijd te nemen om te koesteren in hun genegenheid, maar de enige manier om een ​​vredig huishouden te hebben, is door de hond te realiseren dat al zijn mensen belangrijk zijn, niet alleen zijn favoriet. Om hem dit te laten zien, moeten andere mensen in het gezin meer betrokken zijn bij zijn training. Zelfs honden die al gehoorzaamheidsschool hebben gevolgd, hebben regelmatige trainingssessies nodig.

Verander hun perspectief

Een jaloerse hond ziet andere mensen en huisdieren als competitie. Om dat te veranderen, moet je hen ervan overtuigen dat de persoon waar ze hun afgunst op richten eigenlijk een trigger is voor de beste dingen in het leven. Speel bijvoorbeeld hun favoriete spel alleen wanneer de andere persoon of het huisdier daar ook is. Als je partner naast je op de bank komt zitten, geef je hond dan een smakelijke traktatie voordat ze de kans krijgen om te acteren. Als het een andere hond is waar ze jaloers op zijn, neem ze dan alleen mee op wandelingen en avonturen als ze samen zijn.

De eerste paar keer levert misschien geen perfect gedrag op, maar consistentie zal de jaloerse hond helpen familieleden te associëren met plezier en traktaties in plaats van jaloezie. Een jaloerse hond helpen leren zijn favoriete persoon te delen, gebeurt niet op één dag. Ze zijn ervan overtuigd dat ze op de juiste manier handelen om te beschermen wat van hen is, en dat is niet gemakkelijk veranderd. Consistentie, positieve bekrachtiging en geduld zijn essentieel. Verzin je actieplan en houd je eraan. Zodra de hond zijn gedrag begint te veranderen, zal al het harde werk zijn vruchten afwerpen.

hondennieuws
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.