Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Kunnen honden huilen?

Kunnen honden huilen

Heb je je ooit afgevraagd of honden tranen van verdriet of vreugde kunnen laten zoals mensen dat doen? Hoewel honden emotionele wezens kunnen zijn die droefheid en geluk tonen, huilen honden niet. Ze kunnen pijn en verdriet vertonen door te zeuren en huilen, maar honden lijken niet te huilen als een emotionele reactie.

Dit komt omdat honden anders zijn ingesteld dan mensen. Wanneer mensen tranen zien, denken we automatisch dat die persoon verdrietig of gekwetst is. Dit komt omdat onze hersenen vast zitten in onze traanbuizen en emoties. Honden voelen emoties echter op verschillende manieren en hun emoties zijn niet zo complex als dat van de mens.

Oorsprong van het gedrag

Charles Darwin geloofde echt dat menselijke tranen geen moderne adaptieve functie hebben. Er zijn zoveel onderzoeken gedaan naar de reden waarom mensen emotioneel huilen, maar er zijn onvoldoende gegevens om aan te tonen waarom we dat doen en of het een gezondheidsgerelateerd doel dient. Aan de andere kant huilen honden niet. In elk geval geen echte tranen. Honden hebben echter wel emotie, maar in tegenstelling tot mensen, produceren hun noodemoties geen vloeibare tranen. In plaats daarvan vertonen alle honden pijn en verdriet vocaal door te piepen, huilen of te blaffen.

Een hond kan zeuren wanneer ze angstig zijn of aandacht willen. Een hond kan ook blaffen of andere geluiden maken wanneer hij plotseling pijn heeft. Als de pijn van de hond echter chronischer of aanhoudender is, zijn de meeste honden er vaak stiller over. Wanneer de pijn van een hond chronischer is, moet je vaak op zoek gaan naar andere non-verbale aanwijzingen om je te laten weten dat ze pijn hebben, bijvoorbeeld als een hond meer slaapt dan normaal, als hij de trap ontwijkt, geen hellingen oploopt, of over obstakels springt.

Hij kan ook langzamer zijn dan normaal. Is hij terughoudend om in de auto te gaan, of op het bed of van de bank te springen? Deze vragen kunnen aantonen dat een hond meer pijn op lange termijn heeft dat hij niet vocaliseert. Als je denkt dat jouw hond gewrichts- of spierpijn heeft, wil je hem misschien naar een dierenarts brengen om te zien wat er aan de hand is.

Gedrag aanmoedigen

Als een hond waterige ogen heeft of eruit ziet alsof hij heeft gehuild, zijn er andere verklaringen voor dit symptoom, omdat dit geen emotionele reactie is. We raden aan deze problemen te onderzoeken en de oplossing te vinden die het beste past bij het gezondheidsprobleem van de hond. De traanbuizen van een hond kunnen verstopt raken, wat kan leiden tot overmatig tranen of vocht rond het oog. Dit kan tot huidirritatie leiden als het niet wordt verzorgd.

Als je denkt dat je hond een verstopte traanbuis heeft, moet je een afspraak maken met de dierenarts en hem meteen laten bekijken. Honden kunnen ooginfecties krijgen. Als de ogen van een hond een bloederige of gelige afscheiding lekken, is dit een teken van een infectie. Je kunt ook oogirritatie of gezwollen ogen opmerken. Ga naar een dierenarts als je denkt dat de hond een ooginfectie heeft. Net als bij menselijke allergieën kunnen honden ook allergieën hebben.

Een hond kan gevoelig zijn voor pollen, huidschilfers, stof of zelfs bepaalde lekkernijen of voedingsmiddelen. Deze allergieën kunnen ervoor zorgen dat honden jeukende en waterige ogen krijgen. Als je allergieën vermoedt, kan je een dierenarts tests uitvoeren om te zien of de hond ergens allergisch voor is. Als je merkt dat de hond waterige ogen heeft, kan hij een gekrast hoornvlies hebben. Gekraste hoornvliezen komen vrij vaak voor bij honden die echt actief zijn.

Je merkt misschien ook dat zijn oog ontstoken is of dat de hond veel knippert. Bel een dierenarts als je denkt dat het een gekrast hoornvlies is. Een andere reden waarom honden waterige ogen kunnen hebben of aan het verscheuren is, is dat hij een klein vuiltje in zijn oog heeft. Als dit het geval is, zouden de symptomen slechts tijdelijk moeten zijn. Als ze langer dan een dag of twee duren, neem dan contact op met de dierenarts omdat dit een ernstiger probleem kan zijn.

Andere oplossingen

Omdat pijn niet in de vorm van tranen voor honden komt, moet je naar het hele plaatje kijken. Als honden schreeuwen om pijn, gebruik dan een logische redenering om erachter te komen waarom. Ben je op zijn staart gaan staan? Is de hond op iets pijnlijks gestapt? Heeft een andere hond naar hem gebeten? Zoals hierboven vermeld, is pijn zowel vocaal als stil bij honden.

Dus je moet afgestemd zijn op de hond om hem te helpen door wat hem doet huilen van pijn of dingen zoals de trap te vermijden. Er zijn andere dingen die ook bij een hond verdriet of zeuren kunnen veroorzaken. Zoals verlatingsangst, eenzaamheid en zelfs honger. Door aan de behoeften van je hond te voldoen en op een van die symptomen te letten, kun je er zeker van zijn dat je een gelukkige hond hebt.

Conclusie

Honden huilen niet van verdriet. Als de hond waterige ogen heeft of verscheurt, is er vaak een medische aandoening die dit probleem veroorzaakt. Honden hebben een geweldig scala aan emoties zoals mensen, maar hun emoties zijn gewoon niet gekoppeld aan hun tranen zoals die van ons. Als je denkt dat jouw hond een enige vorm van kwaal heeft met zijn ogen, neem dan contact op met een dierenarts om een ​​oplossing voor het probleem te vinden.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen