Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Jeukende hond? Gebruik probiotica als geheime wapen tegen huidirritaties

Probiotica header

Het belang van huid- en vacht gezondheid bij honden is iets wat elke hondenbezitter nauw aan het hart ligt. Jeuk, krabben en bijten zijn veelvoorkomende problemen waarmee honden te maken kunnen krijgen, en ze kunnen een negatieve invloed hebben op het welzijn van je trouwe viervoeter. In dit artikel willen we dieper ingaan op de oorzaken van jeuk bij honden en een oplossing introduceren die steeds meer erkenning krijgt: probiotica.

Waarom honden krabben en bijten?

Jeuk bij honden kan door verschillende zaken worden veroorzaakt. Allergieën, vlooienbeten, huidinfecties en voedsel gevoeligheden zijn enkele van de meest voorkomende boosdoeners.

Wanneer je hond constant krabt en bijt, kan dit niet alleen fysiek ongemak veroorzaken, maar het kan ook leiden tot gedragsveranderingen en slaapproblemen. Het is cruciaal om de onderliggende oorzaak van de jeuk te begrijpen om effectief te kunnen behandelen.

Probiotica voor een gezonde darmflora

Een gezonde darmflora speelt een cruciale rol bij het bevorderen van de algehele gezondheid van je hond. Wat je misschien niet weet, is dat er een sterke relatie bestaat tussen een evenwichtige darmflora en jeuk verlichting.

Probiotica zijn levende micro-organismen, waaronder goede bacteriën en gisten, die van nature in het spijsverteringsstelsel van je hond voorkomen. Ze dragen bij aan het handhaven van een gezonde darmbalans en ondersteunen de spijsvertering. Dit heeft op zijn beurt invloed op het immuunsysteem en het algehele welzijn van je hond.

De kracht van quercetine

Een van de belangrijkste ingrediënten die je kunt vinden in probiotica-honden supplementen, zoals de Probiotica Forte Anti-Jeuk van Dogsuppy, is quercetine.

Quercetine is een krachtige antioxidant die van nature voorkomt in bepaalde voedingsmiddelen zoals appels, uien en bessen. Wat quercetine bijzonder maakt in de strijd tegen jeuk, zijn zijn ontstekingsremmende eigenschappen.

Het kan ontstekingen helpen verminderen, wat vaak een rol speelt bij huidirritaties en jeuk. Maar dat is niet alles; quercetine kan ook de afgifte van histamine in het lichaam onderdrukken. Histamine is een stof die vrijkomt bij allergische reacties en jeuk en irritatie kan veroorzaken. Met quercetine in probiotica kunnen jeuk-klachten effectief worden aangepakt.

producten

Colostrum en zijn rol bij jeuk

Een ander belangrijk ingrediënt om te overwegen in probiotica voor honden is colostrum. Colostrum is de eerste melk die een moederhond aan haar pups geeft en is rijk aan voedingsstoffen en bioactieve stoffen. Wat colostrum zo waardevol maakt, is het vermogen om het immuunsysteem te ondersteunen en jeuk verlichting te bieden. Het bevat immunoglobulinen die de immuunrespons van je hond reguleren, wat essentieel kan zijn bij jeuk veroorzaakt door allergische reacties of ontstekingen.

Colostrum bevat ook cytokines en interleukines, die verantwoordelijk zijn voor het onderdrukken van ontstekingen. Daarnaast is colostrum rijk aan groeifactoren die de regeneratie van beschadigde huidcellen en weefsels bevorderen. Het fungeert ook als een krachtige antioxidant en neutraliseert schadelijke vrije radicalen.

Kruiden die jeuk aanpakken

Naast probiotica, quercetine en colostrum bevatten sommige supplementen zoals deze van Dogsuppy ook een mix van kruiden die bekend staan om hun vermogen om jeuk te verminderen.

Deze kruiden omvatten onder andere uncaria tomentosa, urtica dioica, echinacea purpurea, matricaria recutita en viola tricolor. Elk van deze kruiden heeft specifieke eigenschappen die kunnen bijdragen aan het verminderen van jeuk en het bevorderen van de algehele gezondheid van de huid.

Slotgedachte

Jeuk bij honden is een veelvoorkomend probleem dat zowel fysiek ongemak als gedragsveranderingen kan veroorzaken. Het begrijpen van de oorzaken van jeuk en het zoeken naar effectieve oplossingen is essentieel om het welzijn van je hond te waarborgen.

Probiotica, met hun vermogen om een gezonde darmflora te bevorderen en krachtige ingrediënten zoals quercetine, colostrum en kruiden, kunnen een waardevolle rol spelen in het verminderen van jeuk en het bevorderen van de huidgezondheid van je hond.

Overweeg dus zeker en vast probiotica als een geheim wapen tegen huidirritaties en jeuk, en bied je harige vriend de verlichting die hij verdient.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen