Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Is mijn huis hondvriendelijk?

blog-header

De lente is begonnen en bij veel mensen zullen de lentekriebels dan ook vol aan de gang zijn. De een gaat dan flink wandelen en de natuur in, terwijl de ander zijn huis onder handen wil nemen. Je zou dan ook kunnen kijken of je huis hondvriendelijk is. In deze blog vind je dan ook alle informatie die je nodig hebt om je huis zo hondvriendelijk mogelijk te maken.

Je huis hondvriendelijk maken

Het is niet veel voor nodig om je huis hondvriendelijk te maken. Er zijn wel wat dingen waar je rekening mee moet houden. Wij zetten alles voor je op een rijtje.

Gevaren in huis

 • Kleingeld
  In ons geld zit zink verwerkt, wanneer een hond dit binnen krijgt zul je meteen naar de dierenarts moeten gaan. Het is namelijk schadelijk voor je hond. Zorg dus dat dit niet op plekken ligt waar je hond bij kan.
 • Giftige kamerplanten
  Bepaalde planten kunnen giftig zijn voor je hond. Zorg dan ook dat de volgende planten niet in het bereik van je hond zijn: dieffenbacia, lelies, philodendrons en poinsettia’s.
 • Elektrische bedrading
  Niet alleen voor honden is het vervelend wanneer ze in een elektrische bedrading bijten, maar ook wanneer wij iedere keer nieuwe bedrading zouden moeten kopen. Het beste kun je dan ook de bedrading zo strak mogelijk tegen de muur plaatsen of er een beschermende huls voor kopen.
 • CD’s en DVD’s
  Zoals al eerder gezegd, honden houden ervan om overal op te kauwen. Wanneer een hond een CD of DVD kapot bijt zal deze versplinteren in dodelijke scherven die veel kapot kunnen maken. Zorg dan ook dat CD’s en DVD’s in hun hoesje zitten en niet gepakt kunnen worden door honden.
 • Open deuren
  Veel mensen gaan er van uit dat hun hond nooit het balkon op zal gaan of de slaapkamer van je kind om dat ene blokje LEGO te pakken. Toch gebeurt dit vaker dan je denkt. Om te voorkomen dat je hond in de ruimte komt waar hij niet mag komen kun je een deurveer of kinderhekje gebruiken om je hond uit deze ruimtes te houden.

Gevaren buitenhuis

 • Een vijver of zwembad
  Veel mensen denken dat honden uit zichzelf weten hoe ze moeten zwemmen, dit is niet waar. Dit zal je ze toch echt moeten leren en ook hoe ze weer uit het water moeten komen.
 • Giftige planten
 • Garage
  Vaak liggen hier de zwaardere apparatuur en chemicaliën. Ruim dit dan ook zo zorgvuldig mogelijk op en zorg dat er niks om kan vallen.

Natuurlijk is het nooit mogelijk om je huis geheel hondvriendelijk te maken, maar wanneer je let op bovenstaande punten en je hond zo traint dat hij weet wat wel en wat niet mag, zullen er niet zo snel ongelukken gebeuren.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.