Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Hondenvoer

blog-header

Als je een hond hebt, is het belangrijk dat je weet welke soorten hondenvoer er te koop zijn. Het soort voer en de hoeveelheid voer die je de hond geeft is namelijk afhankelijk van het ras, maar ook van de grootte en de leeftijd. Een puppy krijgt speciale puppybrokken en voor de volwassenen honden zijn er de adult brokken. Als je een hond hebt welke zeer actief is dan zijn er ook verpakkingen waar op staat: atletisch. Dit is dan speciaal voor honden welke iedere dag veel bewegen.

Ook moet er gekeken worden naar wat er in de voeding zit, dat is zeker van belang bij een allergie. Net als mensen kunnen honden een allergie hebben voor bijvoorbeeld eiwitten. Het is dan belangrijk dat de eiwitten uit de voeding worden gehaald en dat er een vervangend product wordt toegevoegd. Er kan ook gekozen worden voor hondenvoer waar geen eiwitten inzitten.

Je vraagt je misschien af hoe je aan de hond kunt merken dat hij allergisch is voor iets in de voeding. Het kan zijn dat de hond veel jeuk heeft en zijn huid openkrabt. Dit kan een teken zijn van een allergie en dan kun je met de dierenarts overleggen wat je hier aan kunt doen.

Waar koop jij je hondenvoer?

Het kopen van het hondenvoer kan op verschillende plaatsen. Je kunt naar de supermarkt gaan, naar de dierenwinkel, bij de dierenarts kun je het ook kopen maar ook via internet wordt het aangeboden.

Het is belangrijk dat je kijkt naar de kwaliteit, sommige honden hebben een speciaal merk nodig, andere honden doen het op alle soorten hondenvoer goed. Er kan dan gekeken worden naar de prijzen, als je meerdere honden hebt is het voordelig om grote verpakkingen aan te schaffen. Hier kun je op internet vaak gebruik van maken, eventueel met kortingscodes.

Het is belangrijk dat de kwaliteit van het hondenvoer goed is. Je kunt dan bekijken waar je hond het goed op doet, en wissel er dan ook op tijd mee als de hond ouder wordt. Meestal krijgen de honden vanaf zeven of acht jaar senior brokken, maar dat is ook afhankelijk van de activiteit van de hond is.

Als de hond namelijk erg actief is dan kan hij wanneer hij acht of negen is over worden gezet op de senior brokken. Kies in ieder geval het hondenvoer dat de hond ook lust, dus kies de brokken die de hond meteen opeet als het etenstijd is. Wij eten ten slotte ook alleen wat we echt lekker vinden!

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.