Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Hondenuitlaatservice

blog-header

Maak je voor korte of langere periode lange dagen op je werk? Heb je een blessure waardoor je niet in staat bent de hond de beweging te geven die hij nodig heeft? Of wil je een dag zorgeloos weg? Een hondenuitlaatservice kan je hond de beweging geven die hij nodig heeft!

De intake

Voordat je hond mee kan met de uitlaatservice, wordt er een intake gedaan. Het gedrag en het karakter van de hond wordt besproken en beoordeeld, zodat hij in de juiste groep honden opgenomen kan worden. Ook worden belangrijke gegevens van de hond genoteerd en wordt het dierenpaspoort nagekeken.

Er worden afspraken gemaakt over hoe vaak je de hond mee wilt laten gaan met de uitlaatservice en de prijzen hiervan. Natuurlijk wordt uitgelegd hoe alles precies in zijn werk gaat (ophalen, waar en hoe lang wandelen, thuisbrengen) en kun je vragen stellen.

De uitlaatservice

Wanneer je besloten heeft dat de hond mee gaat met de uitlaatservice, wordt hij thuis opgehaald. Het vervoer van de honden vindt plaats in een speciaal ingerichte bus. In de meeste gevallen zitten de kleinere honden in benches, de grotere honden liggen aan de riem in de bus. Sommige uitlaatservices hebben alle honden los in de bus.

Nadat alle honden thuis opgehaald zijn, gaan ze naar een locatie waar ze veilig los kunnen lopen. Op die manier krijgen ze de mogelijkheid lekker te rennen, spelen, zwemmen en hun energie kwijt te raken. De eerste keer zal de hond aan een lange lijn meelopen, zodat hij kan wennen aan de groep.

De wandeling duurt vaak gemiddeld een uur. Na afloop worden de honden weer thuisgebracht. De hond wordt indien gewenst drooggewreven en er wordt een bak vers water en voer voor hem neergezet.

Hond is roedeldier

Een hond is een echt roedeldier. Hij zal dan ook gauw zijn plek in de groep vinden. Daarnaast is het zeer goed voor de socialisatie van een hond om met soortgenoten te rennen en te spelen. De meeste uitlaatservices wandelen met groepen van tussen de vijf en tien honden.

Er zijn soms echter ook mogelijkheden om de hond alleen uit te laten. Vooral voor pups is het meedraaien in een roedel zeer leerzaam. Er worden echter minimum leeftijden aangehouden, omdat jonge honden nog niet zo lang met de groep mee kunnen lopen. Je kunt bij de uitlaatservice bij jou in de buurt informeren wat de mogelijkheden zijn voor de hond.

Ongelukken

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom zijn de medewerkers van de meeste uitlaatservices opgeleid in dierenverzorging en dieren EHBO. Vaak is er ook zowel theoretische als praktische kennis opgedaan over gedragsherkenning en roedelgedrag. HUS Nederland, de belangenvereniging voor hondenuitlaatservices, verleent een keurmerk aan hondenuitlaatservices die voldoen aan hun voorwaarden.

Voorwaarden

Om een hond mee te kunnen laten lopen met een uitlaatservices moet hij volledig geënt zijn tegen Hondenziekte, Weil en Parvo (de jaarlijkse cocktail) en Kennelhoest. Daarnaast moet hij preventief behandeld zijn tegen wormen en vlooien. De hond moet luisteren naar een aantal basiscommando’s (‘zit’, ‘af’, en –nog belangrijker- ‘hier’) en sociaal zijn naar andere honden en naar mensen.

Kosten

De kosten voor een wandeling lopen uiteen van ongeveer € 7 per keer tot € 17 per keer. Daarnaast bieden de meeste uitlaatservices strippenkaarten aan, waardoor de gemiddelde prijs per wandeling lager wordt. Voor een tweede hond krijg je vaak korting op het basistarief. Uitgesloten loopse teven kunnen nooit mee met de uitlaatservices. Daarnaast nemen de meeste uitlaatservices geen jonge pups mee. Sommige uitlaatservices hebben bepaalde rassen, zoals Pitbull-achtigen en Terriërs, uitgesloten.

hondennieuws
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.