Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Hondenrassen die niet verharen

Hondenrassen die niet verharen

Een hond opvoeden kost veel tijd, aandacht en discipline. Hij moet zindelijk worden, zich aanpassen aan het nieuwe huis en verzorgd worden. Na de eerste weken merk je al dat je veel bezig bent met het huis schoonhouden. De jonge belhamels maken graag een rotzooi. Maar naast de troep die onze honden maken, laten ze ook veel haren los. Sommige soorten verharen heel veel, daarentegen zijn er ook hondenrassen die niet tot nauwelijks verharen.

Een niet verharende hond bezitten kan betekenen dat je minder vaak hoeft te stofzuigen. Maar het helpt ook deels tegen allergische reacties. Honden die niet verharen zijn niet per definitie allergievrij, je kan nog steeds last hebben van allergische reacties. Wel vermindert een niet verharende hond de kans op een allergische reactie.

Naakthond

Een voor de hand liggende hondenras is de Naakthond. Dat een hond haarloos wordt geboren wordt genetisch bepaald. Het kan zijn dat een hond van het naakthond ras toch met haar wordt geboren. Dit is echter redelijk zeldzaam en gaan we niet verder op in in deze blog.

Chinese Naakthond

De Chinese naakthond is erg bekend, hij is kaal maar heeft wel een langharige kuif en haar op zijn pootjes. Door de aparte uitstraling van dit hondenras wordt deze veel bij tentoonstellingen ingeschreven. De huid moet indien nodig beschermd worden tegen de zon en heeft regelmatig een bad nodig.

Mexicaanse Naakthond

De Mexicaanse naakthond komt van origine uit Mexico. De huid van deze hondenras heeft evenveel aandacht nodig als een ‘normale’ harige hond. Ook moet de huid regelmatig gescrubd worden. Een gevoelig puntje van dit ras zijn de randen van het oor, daar wil nog wel eens een scheurtje ontstaan.

Peruaanse naakthond

De Peruaanse Naakthond is erg nobel en liefhebbend maar ook onafhankelijk. Deze hond gaat niet voor zijn plezier kunstjes uitvoeren. Hij heeft een jachtinstinct en reageert heel terughoudend naar vreemden. De vacht vergt evenals de Mexicaanse naakthond extra aandacht.

Amerikaanse naakthond

De Amerikaanse Naakthond is ‘per ongeluk’ ontstaan bij het fokken van rat terriërs. Hij is erg speels en aanhankelijk bij bekenden, maar kan zich ook territoriaal opstellen richting bezoekers. Omdat het hondenras erg klein is, is deze zeer geschikt voor kleine woningen of appartementen.

Yorkshire Terriër

De Yorkshire Terriër is één van de vele hondenrassen met geen tot weinig haarverlies. Deze hond blijft gedurende zijn bestaan erg klein en zijn dan ook geweldig om op schoot te hebben. De Yorkshire terriër is heel energiek, speels en sportief. Hij blijft het liefst zo dicht mogelijk bij zijn baasje en kan erg aanhankelijk worden. Hij wil het liefst de hele dag aandacht en blijft zoveel mogelijk bij je.

Omdat de terriër ras erg ‘koppig’ is, heeft ook de Yorkshire terriër de eigenschap om veel naar andere honden te blaffen. Hij speelt graag met kinderen en vindt het heerlijk om de hele dag bezig te zijn. Het diertje haart niet uit en zal dus extra verzorging van de vacht nodig hebben om eventuele klitten te verwijderen. Ook blijft viezigheid makkelijk in de vacht zitten, daarom is het verstandig om hem regelmatig te wassen. Andere niet of nauwelijks verharende Terriërs zijn: Kerry Blue Terriër, Welshire Terriër en de Soft-coated Wheaten Terriër.

Uiteraard zijn er meer hondenrassen die weinig tot geen haarverlies hebben. Als je specifiek op zoek bent naar dit soort honden kun je het beste jouw lokale fokker raadplegen. Nogmaals, honden die niet verharen zijn niet allergievrij. Wel verminderen ze de kans op allergische reacties.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen