Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Hondengeur verwijderen uit huis

blog-header

Zodra je in een huis binnenkomt waar honden leven herken je de hondengeur waarschijnlijk direct. Deze geur is niet direct gerelateerd aan incontinentie, het is iets anders dat minder specifiek is. Maar wat kun je doen je om er vanaf te komen? Lees verder, want deze tips helpen je niet alleen om je huis om te toveren in een huis dat schoon en fris ruikt, maar ook om het zo te houden.

Algemene gezondheid van de hond

Ten eerste kunnen honden een bepaalde specifieke geur afgeven door huidoliën, infecties of door een slechte tandgezondheid die tot kwijlen leidt. Als een dierenarts van mening is dat een van beide situaties abnormaal is, zorg er dan voor dat de hond wordt behandeld. Tandenpoetsen of een medicinale shampoo kunnen een grote stap voorwaarts zijn bij het oplossen van een stinkende kwestie.

Regelmatig schoonmaken

Een grondige reiniging van het hele huis zal vaak ook al helpen. Verwijder hoezen, kussenslopen, dekens en was ze allemaal. Stofzuig elk deel van de vloer en onder de zitkussens, lekkernijen en dolende brokjes zijn gemakkelijk op deze plekken te verstoppen. Verwijder stofjes, was neusafdrukken van ramen en veeg meubelranden af ​​waar huisdieren over hun gezicht kunnen wrijven om hun geur te markeren.

Als de meubels niet bedekt zijn met een slip, strooi dan zuiveringszout (of een product op basis van zuiveringszout) om geurtjes te absorberen. Laat het nacht staan ​​en stofzuig de volgende dag, dit kan geurtjes helpen neutraliseren. Als je kiest voor stoomreiniging (sterk aanbevolen), doorloop dan eerst het neutralisatieproces. Deze eenvoudige stap kan helpen voorkomen dat een zwaardere geur van huisdieren wordt geactiveerd wanneer water wordt geïntroduceerd in het stoomreinigingsproces.

Voor tapijten: stoomreiniging. Voor harde vloeren zoals hardhout, tegels of linoleum, was ze af met een geschikt reinigingsmiddel. Daarna vochtig dweilen met warm water en droog wrijven.

Baden

Om de geur van de hond op afstand te houden, moet je ervoor zorgen dat hij na het baden grondig wordt gedroogd en niet door het hele huis kan scharrelen. Niets impregneert tapijten en stoffering met de geur van honden beter dan een natte hond die erop rolt.

Neem de spullen van de hond op in een schoonmaakschema. Plan om zijn hondenmand elke week te stofzuigen en was de hoes van het kussen om de week. De stof neemt snel elke geur op die een hond met zich meebrengt. Rubberen speelgoed is vaak vaatwasmachinebestendig en zacht speelgoed kan om de week bij zijn beddengoed worden gegooid. Gebruik verder kussenovertrekken op banken en stoelen. Dit maakt het niet alleen gemakkelijk om het haar van de hond op te ruimen (gooi het gewoon in de was), maar de geur van kwijlende honden kan vaak worden overgedragen wanneer ze rondslingeren.

Luchtreiniger

Overweeg om te investeren in een luchtreiniger die speciaal is ontworpen om huidschilfers, geuren en andere allergenen uit huis te verwijderen. Het werkt continu en fungeert als een sterke back-up van het schoonmaakschema dat je als het goed is nu hebt opgesteld.

hondennieuws
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.