Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Honden tijdens corona crisis enorm populair

Honden tijdens corona crisis enorm populair

Het zal je niet ontgaan zijn dat er afgelopen een hogere vraag naar honden is. Veel mensen zien deze periode als het ideale moment om een dier in huis te nemen. Deze gedachte speelt met name bij mensen die veel thuis zijn gaan werken. Het is stil in huis en een hond in huis is gezellig. Maar is dat altijd wel zo’n goede keuze? Want is deze situatie blijvend? Het zou enorm triest zijn als je je hond moet afstaan omdat je later spijt hebt gekregen van je keuze.

Een huisdier moet voldoende aandacht hebben. Dus, heb je meer tijd gekregen door corona, doordat je bijvoorbeeld meer thuis werkt. Kijk dan ook een aantal jaar verder. Hoe staat je leven ervoor met een veranderende werk- en gezinssituatie? Bestaat er een kans dat je weer meer op kantoor werkt? Of krijg je kinderen en wordt je leven drukker? Hondenasielen vrezen dat er een vloedgolf zal ontstaan. Dus wees bedachtzaam bij je zoektocht naar een hond.

Welke hond is interessant past bij jou?

Als je overtuigd bent dat je toch een hond wilt nemen, overweeg dan goed de rassen voordat je in actie gaat. Kortom: welke hond past bij jouw levensstijl? Heb je een klein appartement? Dan is een Berner Sennenhond wellicht iets te veel van het goede. Houd je van hardlopen? In dat geval kun je misschien beter voor een Labrador Retriever gaan in plaats van voor een Chihuahua.

Er zit ook veel verschil in de bewegingsbehoefte per hond. Zo heeft een Nova Scotia Duck Tolling Retriever erg veel bewegingsbehoefte en een kleine Boomer minder. Het is goed om ook hier stil bij te staan, want een hond kan verveeld raken indien hij – vooral in zijn jonge jaren – niet voldoende beweging krijgt. Dit kan zich uiten in vervelend gedrag als slopen van meubilair en schoeisel. Vaak wordt gedacht dat de hond vervelend is, maar ligt weinig beweging hieraan ten grondslag.

Samenvattend: ga niet over een nacht ijs als je een hond in huis wilt nemen. Bespreek het goed met je partner en kinderen en wees bedachtzaam over je beschikbare tijd de komende jaren. Een hond kost energie en tijd!

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen