Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Honden en warmte: hoe bescherm je je viervoeter in de zomer?

hond en warmte

Warme temperaturen, langere dagen en een zomers en fijn gevoel. De zomer kan heerlijk zijn om te vertoeven, maar er zijn wel een aantal maatregelen die je moet treffen voor je eigen viervoeter. Want die dikke vacht kan er zomaar voor zorgen dat het wel even wennen is om te ravotten en te spelen in de buitenlucht.

Hoe weet je nu zeker dat je je viervoeter optimale bescherming kunt bieden in de zomer? Lees verder in dit blog en doe daar de nodige inspiratie voor op.

Zorg altijd voor een schaduwrijke plek in de buitenlucht

Tijdens de warmste dagen van het jaar is je hond maar al te graag lekker buiten. Zorg er dan altijd voor dat je een schaduwrijke plek in de buitenlucht hebt gemaakt. Maak wat extra ruimte vrij onder de boom of onder de overkapping. Hierdoor kan je hond even bijkomen van het spelen in de warme temperaturen. Leg bijvoorbeeld een fijne hondenmand, van een merk zoals Welkoop, neer in de tuin. Hier gaat je hond vast en zeker erg veel plezier aan beleven en het is ook nog eens de perfecte plek om een lekker dutje in de buitenlucht te doen.

Investeer in leuke waterspelletjes voor veel verkoeling overdag

Tijdens de warmste momenten van de dag komen waterspelletjes bij jou in de tuin maar al te goed van pas. De kans is namelijk erg groot dat je trouwe viervoeter ineens spontaan gaat kwispelen op het moment dat je de spelletjes tevoorschijn tovert. En dat is ook helemaal niet zo gek. Je hond heeft een geweldige tijd, kan lekker spelen met het water en kan ondertussen ook nog eens even goed afkoelen. Zie jij je hond al rennen en springen door de tuin met de leukste waterspelletjes binnen handbereik?

Heb je al een keer gekeken naar de juiste soort voeding in de zomer?

Maar in de zomermaanden kan het ook zomaar zo zijn dat je hond een andere behoefte heeft als het op de voeding aankomt. Misschien moet de voeding uit andere stoffen bestaan of je hond drinkt maar al te graag net even wat meer.

Ga daarom altijd goed op zoek naar speciaal dieetvoer hond dat op de leeftijd en het ras van je hond af is gestemd. Zo weet je zeker dat je hond in de zomermaanden precies de juiste soort voedingsstoffen binnen gaat krijgen.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen