Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Hond zindelijk maken

Hond zindelijk maken

Als je net een nieuwe puppy hebt, is het belangrijk om te weten hoe je hem zindelijk kunt maken. Het is niet alleen hygiënisch, maar het voorkomt ook dat je huisdier onnodig gestrest raakt en ongewenst gedrag gaat vertonen. Hieronder volgen enkele tips om je puppy snel en effectief zindelijk te maken.

Begin zo vroeg mogelijk

Zindelijkheidstraining begint zodra je puppy bij je thuiskomt. Laat hem weten waar hij zijn behoefte kan doen door hem regelmatig uit te laten. Dit kan betekenen dat je elk uur naar buiten moet gaan, vooral na het eten of slapen. Laat hem weten dat de buitenwereld de juiste plek is om te plassen of poepen.

Gebruik positieve bekrachtiging

Geef je puppy een beloning als hij buiten zijn behoefte doet. Dit kan een traktatie of veel lof en aandacht zijn. Negatieve bekrachtiging, zoals straf, werkt averechts en kan leiden tot angst en stress bij je puppy.

Let op de signalen van je puppy

Als je puppy rondsnuffelt of in cirkels draait, kan dit een teken zijn dat hij moet plassen of poepen. Let op deze signalen en neem hem zo snel mogelijk mee naar buiten. Als je puppy een ongelukje binnen heeft, moet je hem niet straffen, maar hem naar buiten brengen en daar opnieuw trainen.

Maak een routine

Een routine kan je puppy helpen om te begrijpen wanneer het tijd is om zijn behoefte te doen. Voed je puppy op vaste tijden en laat hem daarna meteen uit. Dit zal hem helpen om een regelmatige plas- en poeproutine te ontwikkelen.

Gebruik een bench

Een bench kan helpen bij het zindelijk maken van je puppy. Een bench is een veilige en comfortabele plek waar je puppy kan rusten en slapen. Het helpt ook om ongelukjes binnenshuis te voorkomen. Zorg ervoor dat de bench groot genoeg is voor je puppy om in te staan en te draaien.

Conclusie

Zindelijkheidstraining kan even duren, maar het is belangrijk om geduldig te blijven en je puppy te blijven aanmoedigen. Door regelmatig uit te laten, positieve bekrachtiging te gebruiken, te letten op de signalen van je puppy, een routine te maken en een bench te gebruiken, kan je puppy snel en effectief zindelijk worden.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen