Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Hond zindelijk maken

blog-header

Het voelt goed om te zien dat je hond goed is getraind, maar dit kan alleen worden bereikt met een behoorlijke hoeveelheid doorzettingsvermogen en geduld. Hoewel honden eigenlijk zeer schone dieren zijn kunnen hun dierlijke instincten ertoe leiden dat ze zich ontlasten waar ze het handig vinden.

Dit kan erg frustrerend zijn voor de eigenaar van de hond, en we weten hoe vervelend het is als vloeren en tapijten worden bevuilt wanneer je het minst verwacht. Met een goede hondentraining kunt je je hond zindelijk maken. Hieronder staan ​​een paar tips dat je zal helpen met het zindelijk maken van je hond.

Doorzettingsvermogen

Het is belangrijk om te weten dat hoe jonger de pup, hoe langer het kan duren met de hond zindelijk maken en hem de gewoontes te leren. Daarom is het belangrijk om geduldig te zijn, want met een behoorlijke hoeveelheid doorzettingsvermogen zal je hond geleidelijk de regels en de wc gewoontes leren wanneer je ze traint op een dagelijkse basis. Vergeet niet dat elke hond zijn eigen individuele leercurve heeft. Dus de hond straffen elke keer als hij een fout maakt is niet een goed plan om het probleem op te lossen.

Gewoontes uitschakelen

Veel dieren behavioristen zijn van mening dat de hond in een gewoonte modus krijgen de sleutel tot de hond zindelijk maken is. Het is daarom aan te bevelen dat de eigenaar de hond om de paar uur en 30 minuten nadat hij zijn maaltijd heeft gegeten uitlaat. Kies een specifieke plek buiten waar je de hond zou nemen op een dagelijkse basis.

Laat de hond ook af en toe weten dat hij het goed heeft gedaan wanneer hij goed gehoorzaamt. Als hij echter weigert om naar buiten te gaan, probeer het nog eens na ongeveer 15 minuten. Geleidelijk aan zal hij begrijpen dat het naar buiten gaan een teken is van behoeften doen. Besteed ook aandacht aan de lichaamstaal van de hond.

Als hij begint te snuffelen of rond cirkel loopt betekent dat ze nodig hun behoeften moeten doen. Selecteer een aangewezen plek elke keer als je merkt dat de hond nodig z’n behoeften moet doen en breng hem telkens weer naar die plek.

Ongelukje, kan gebeuren

Zoals hierboven genoemd; met een hond zindelijk maken heeft elke hond heeft zijn eigen leercurve. Deze leercurve wordt sterk beïnvloed door de reactie van de eigenaar bij ongelukjes van de hond. Elke keer als de hond signalen laten zien dat hij zijn behoeften moet doen, roep zijn naam of klap om hem af te leiden.

Constante controle op zijn activiteiten zal je helpen om de hond z’n gedragspatronen te bepalen. Zorg ervoor dat je niet je woede of frustratie op de hond afreageert als hij een ongelukje heeft. Ruim de ontlasting zorgvuldig op en en negeer de hond volledig terwijl je dat aan het doen bent. Als hij probeert dichtbij te komen zorg je ervoor dat je niet gaat schreeuwen. Gewoon negeren is de beste remedie., je moet de hond trainen en niet angst bij hem inbrengen.

Verklein de ruimtes

Vaak is het beperken van ruimtes in huis de beste benadering om een hond zindelijk maken. Grote kratten of kooien worden gebruikt om de hond z’n ruimte te beperken. Een hond zal zijn behoeften meestal niet op de plaats waar hij slaapt of zit doen want het zijn sanitaire wezens.

Dus wanneer moeder natuur roept zal een hond instinctief uit de kooi of mand gaan om hun behoeften te doen. Dit zou geleidelijk een vorm van gewoonte voor hem geworden. Het is echter belangrijk ervoor te zorgen dat je kratten en kooien van grote afmetingen hebt om de hond z’n ruimte te beperken zodat hij voldoende ruimte heeft om te bewegen. Dit helpt bij het creëren van een patroon dat de hond ook zal volgen nadat hij niet langer beperkt is tot een krat of kooi.

Herhalen

Als baasje zou je een bepaalde reeks woorden herhaaldelijk moeten gebruiken tegen de hond tot hij precies begrijpt wat het voor een teken is. Dus bijvoorbeeld, als je hem naar buiten neemt zou je kunnen zeggen “Plasje”. Honden hebben een scherp oor en een scherpe leercurve.

Ze zouden langzamerhand begrijpen wat de eigenaar er precies mee bedoelt. Het gebruik van deze opdrachten op een regelmatige basis is belangrijk zodat de hond vertrouwd raakt met deze opdrachten en ze uiteindelijk zal gaan volgen. Succes!

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.