Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Hond zijn naam leren

blog-header

Een hond leren komen wanneer hij wordt geroepen, is de belangrijkste les die je hem kunt geven. Een hond die onmiddellijk en consequent reageert wanneer je hem roept, kan genieten van vrijheden die andere honden niet kunnen. Zo'n hond kan spelen in de hondenren, met je wandelen in aangelijnde parken en in vrijwel elke situatie uit de problemen blijven.

Zelfs als je niet van plan bent de hond los te laten, kunnen er altijd onverwachte dingen gebeuren. Hoewel dit artikel niet alle verschillende oefeningen kan behandelen die bijdragen aan een solide terugroepactie, hebben we een paar fundamentele oefeningen geschetst.

Een fundamentele regel

Of je nu een jonge puppy of een oudere hond lesgeeft die je uit het asiel hebt gehaald, de eerste stap is altijd om vast te stellen dat naar je toe komen het beste is wat hij kan doen. Als de hond ongevraagd naar je toe komt, erken dan dat je zijn aandacht op prijs stelt. Je kunt dat doen met een glimlach, complimenten, genegenheid, spelletjes of iets lekkers. Dit zorgt ervoor dat hij regelmatig bij je blijft "inchecken".

Een hond zal niet direct reageren als hij zijn naam niet herkent. Leer de hond daarom om zich om te draaien en naar je te kijken wanneer je zijn naam zegt. Begin hiermee op een rustige plek, bijvoorbeeld in de keuken of woonkamer. Zorg ervoor dat er geen afleidingen zijn en spreek de naam uit met duidelijke stem. Als de hond zich omdraait en naar je kijkt zeg je onmiddellijk "Ja!" en trek zijn favoriete speeltje tevoorschijn of gooi hem een ​​lekkere traktatie toe. Schenk ongeveer een minuut aandacht aan hem waarna je de hond weer zijn eigen gang laat gaan en zijn interesse weg zal gaan. Herhaal vervolgens de reeks een aantal keer.

Wanneer de hond niet reageert draai je je om en verlaat je de kamer voor een paar seconden. Hij zal leren dat wanneer je zijn naam zegt, er iets leuks gaat gebeuren. Wanneer hij beseft dat hij geen aandacht krijgt als hij niet naar zijn naam luistert, zal de hond deze aandacht gaan missen. Doe deze oefening 3 - 5 keer achter elkaar, maar oefen het in de loop van een paar dagen vele malen.

Introduceer geleidelijk afleiding: oefen in verschillende kamers in huis, op het erf, tijdens wandelingen in het park; oefenen terwijl de hond bezig is met verschillende activiteiten, zoals spelen, kauwen, verzorgen, slapen, enzovoorts. Wanneer je deze stappen blijft volhouden zal de hond binnen no-time luisteren naar de naam die jij hem gegeven hebt.

hondennieuws
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.