Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Hond verzekeren, de voordelen en nadelen van huisdierenverzekering

Hond verzekeren, de voordelen en nadelen van huisdierenverzekering

Wij als mens hebben in Nederland een mooi zorgstelsel. Heb je zorg nodig, dan heb je recht op de beste zorg van de wereld. Met een verplichte betaalbare zorgverzekering ben je gegarandeerd van continue toegang tot deze zorg. Zou dit voor je trouwe viervoeter ook niet zo moeten zijn? Huisdierenverzekering voor honden vanaf € 25,- blijkt uit de cijfers van Zorgvergelijker.

Grote verschillen in premie

Er zijn veel hondenrassen zoals wij hier laten zien op Woef.nl. 356 hondenrassen worden er erkend door de FCI (Fédération Cynologique Internationale). Ze hebben ook allemaal andere verzorging nodig, de premie van de huisdierenverzekering is dan ook afhankelijk van de volgende factoren:

  1. Het type ras van de hond, dit komt door de 'aanschafprijs' van de hond en medische gegevens over het ras. Bij veel honden zijn gezondheidsproblemen bekend, waar natuurlijk bij het berekenen van de premie rekening mee gehouden wordt.
  2. De leeftijd vanaf het moment dat je de dierenverzekering gaat afsluiten. Hoe later je de polis activeert, des te hoger te kosten zullen zijn.
  3. De hoogte van de dekking, hogere dekking is natuurlijk een hogere premie.

Onderlinge verschillen tussen verzekeraars zijn er wel degelijk. Waar gemiddeld € 25,- premie betaald wordt voor een dekking van € 3500,- kan dit voor jouw hond ook veel goedkoper, of duurder zijn. Het is daarom goed om, bijvoorbeeld via Zorgvergelijker, meerdere verzekeraars met elkaar te vergelijken.

Welke kosten zijn er verzekerd?

Onderzoeken, inenting, behandelingen door de dierenarts, noodzakelijke medicijnen, een operatie en dit soort zaken worden volledig gedekt. De kosten voor castreren / steriliseren zijn voor eigen rekening, evenals hondenvoer (ook bij dieet). Kosten welke te maken hebben met een zwangerschap worden ook niet vergoed.

De keuze voor het wel of niet verzekeren is persoonlijk, het is niet meer of minder dan 'afdichten van financiële tegenvallers'. Je betaalt een paar honderd euro per jaar aan premie, en als het goed is krijg je hier weinig voor terug. Gaat het mogelijk minder goed met je hond, dan hoef je in ieder geval niet bang te zijn dat de kosten te hoog worden en kan je je viervoeter de zorg bieden welke je voor ogen hebt. Bereken de premie via Zorgvergelijker en beslis zelf wat je ermee doet.

Tip: een leuk gedichtje

De band tussen je hond en jou: Ik word wakker
En jij bent daar
Je bruine oogjes
En je zachte zwarte haar
verder lezen..

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen