Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Hond stinkt uit zijn bek

Hond stinkt uit zijn bek

Merk je op dat je hond uit zijn bek stinkt? Er zijn verschillende oorzaken die een slechte adem bij een hond kunnen veroorzaken. In veel gevallen komt dit door gebitsproblemen maar en zijn meer oorzaken en oplossingen voor dit probleem.

Problemen met het gebit voorkomen

Een hond kan door gebitsproblemen uit zijn bek stinken. Het is daarom erg belangrijk het gebit goed te verzorgen en te onderhouden. De basis van een goed gebit is door goed en gezond te eten. Met de beste hondenbrokken voor je hond kies je voor brokken die gezond zijn en passen bij jouw hond. De keuze voor deze hondenbrokken hangt af van onder andere:

  • De grootte van de hond, kleine honden hebben behoefte aan andere soort brokken dan grote honden.
  • De leeftijd van de hond
  • Heeft de hond medicijnen waardoor hij sommige ingrediënten niet mag? Of heeft hij een andere medische aandoening
  • Krijgt de hond veel beweging of juist wat minder?

Door slechte voeding of het niet goed verzorgen van het gebit kan tandplak en ontsteken tandvlees ontstaan waardoor een hond uit zijn bek stinkt. Je zou in dat geval zijn tanden regelmatig kunnen poetsen of laten reinigen door een dierenarts. De tanden en kiezen van een hond zullen geel bruine kleuren bij de ontwikkeling van tandsteen.

Een verstoorde stoelgang zorgt voor stank uit zijn bek

Een slechte stoelgang kan een andere oorzaak zijn van een slechte lucht uit de bek van een hond. Doordat een hond het eten niet goed kan verwerken kan het maag-darmkanaal op ‘hol’ slaan waardoor de hond bijvoorbeeld begint te boeren of scheten kan laten.

Raadpleeg een arts als de klachten niet ophouden

Blijft de hond uit zijn bek stinken en kun je geen mogelijke oorzaak achterhalen dan is het altijd raadzaam de huisarts te raadplegen. Een aandoening kan ook de oorzaak zijn van de stank uit zijn bek. De stank kan namelijk het gevolg zijn van Diabetes, een nierziekte of leverziekte.

Andere tips voor een gezonde hond

Naast de problemen van stank uit de bek delen we graag nog een aantal andere tips die de algemene gezondheid van de hond bevorderen. Met een gezonde hond die veel beweegt en goed eet is een goede basis en kan mogelijk bijdragen in het voorkomen van bepaalde klachten, luchtjes of aandoeningen.

Goede voeding is natuurlijk essentieel en zorg er daarnaast voor dat de hond veel beweging krijgt, ga lekker met de hond lopen of laat hem/haar lekker rennen en ravotten in losloopgebieden voor honden of in het bos. Ook de hond meenemen naar het strand waar honden zijn toegestaan is erg leuk. Ga bijvoorbeeld met de auto naar het strand of neem een hondenfietskar mee als je wilt fietsen. Als je dicht bij het strand bent kun je natuurlijk ook lekker gaan lopen.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen