Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Hond mee in vliegtuig

blog-header

Vliegen met een hond was altijd vrij eenvoudig: koop een transportbox, geef de hond niet teveel eten, dien een kalmeringsmiddel toe van je dierenarts en geef hem een flinke aai over de bol. Tegenwoordig is het proces ingewikkelder en niet zonder reden; de oude aanpak was niet alleen een beetje eng, maar ook vaak onveilig.

Verder komen service- en emotionele ondersteuningsdieren tegenwoordig veel vaker voor in vliegtuigen, waardoor een nieuwe laag van complexiteit wordt geïntroduceerd in de regels rond het vliegreizen van huisdieren. Het luchtvaartbeleid verschilt aanzienlijk per hondenmaat, hondenras, temperament en regels. Het ie belangrijk dat je goed voorbereid bent voordat je je hond meeneemt in een vliegtuig.

Algemene overwegingen voor het vliegen met een hond

De keuze om de hond mee te nemen in de cabine versus te reizen in de laadruimte wordt vaak bepaald door de grootte van het dier en het beleid van de luchtvaartmaatschappij. Over het algemeen is het dragen van een huisdier in de cabine veiliger dan het in de laadruimte te plaatsen.

Sommige luchtvaartmaatschappijen beperken het totale aantal toegestane huisdieren op een bepaalde vlucht en deze plekken zijn meestal verkaveld op basis van wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Vroeg je vakantie boeken dus!

Vergoeding

Het meenemen van een hond in een vliegtuig kost natuurlijk geld. Huidige standaardtarieven variëren van ongeveer € 70,00 tot € 180,00 per enkele reis en kunnen oplopen tot enkele honderden euro's voor grotere honden die moeten worden vervoerd op vrachtvliegtuigen.

Bekijk indien mogelijk van tevoren goed de weersvoorspellingen. Vlieg in de winter overdag om de warmst mogelijke temperaturen voor de hond in het laadruim te garanderen. Vlieg in de zomer vroeg of laat om de middagwarmte te vermijden. Ga op tijd naar de luchthaven om de hond nog rustig uit te kunnen laten zonder veel tijdsdruk te veroorzaken. Federale voorschriften vereisen dat huisdieren ten minste acht weken oud zijn om te vliegen. Als je een puppy, een ouder of ziek huisdier hebt moet je vaak contact opnemen met de dierenarts om te weten of zij opgewassen zijn tegen de (lange) vliegreis.

Luchtvaartbeleid voor vliegen met een hond

Het luchtvaartbeleid geldt overal ter wereld; sommige vervoerders accepteren geen honden voor reizen in de laadruimte, terwijl anderen honden in de cabine niet toelaten. Sommige hebben gewichtsbeperkingen voor reizen in de cabine, andere voor de cabine en/of laadruim. Ze kunnen enorm variëren; Air France staat honden tot 75kg toe, terwijl andere maatschappijen het maximum halen van 32kg.

Andere beperkingen zijn de lengte van de vlucht, de bestemming en zelfs of het om een ​​codeshare gaat. Weer anderen zullen honden alleen als officiële lading vervoeren, dat wil zeggen, op een echt vrachtvliegtuig. Verwacht een extra vergoeding te betalen voor het vervoeren van huisdieren. Je kunt uitgebreide lijsten van het beleid van luchtvaartmaatschappijen bekijken op meerdere websites. Hoe nuttig deze lijsten ook zijn, je dient echter altijd de website van de specifieke luchtvaartmaatschappij te controleren op de meest actuele informatie.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.