Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Hond in de auto

Hond in de auto

Met de hond op vakantie naar mooie vakantie bestemmingen, of juist met de hond lekker naar het bos toe rijden om een lange wandeling te maken. De hond in de auto is altijd een ding, want hoe creëer je een veilige zit/lig plek in de auto zonder dat je hele auto smerig wordt en naar natte hond gaat ruiken?

Met de hond in de auto is voor veel mensen gewoon de hond los in de kofferbak en klaar, alleen is dat voor zowel de hond als voor jou wel de beste optie. We duiken eens dieper in de verschillende mogelijkheden om je hond te vervoeren.

Los in de kofferbak

Mocht je ervoor kiezen om de hond los in de kofferbak te vervoeren, dan kan dit uiteraard prima. Wel zijn er een aantal handige accessoires die je kunt overwegen om het zowel voor de hond veiliger te maken alsook om jouw auto schoon te houden. Zo kun je een hondenrek laten plaatsen tussen de achterbank en de kofferbak. Zo voorkom je dat bij een noodstop je hond door de auto kan vliegen. Ook heeft de hond daarmee een eigen plekje in de kofferbak, zonder dat het de passagiers op de achterbank kan storen of andersom. Zo blijft de hond rustig en dat is het veiligste voor het huisdier.

Wel kun je nog een rubberen mat overwegen om in de kofferbak te leggen. Ieder automerk heeft voor de verschillende modellen een specifieke rubberen mat beschikbaar. Hierdoor worden de hondenharen goed opgevangen en is een natte hond minder een probleem, doordat je de rubberen mat veel makkelijker schoon kunt maken dan de stoffen bekleding van de achterbak.

Vast in de kofferbak

Vooral voor kleinere honden en middelgrote honden is de bench meenemen in de kofferbak een goede optie. Je hond kan dan in een bekende omgeving zitten en liggen, waarbij hij ook goed beschermd is en veilig vervoerd wordt. Voor jou als berijder van de auto borg je hiermee ook dat de hond altijd vast zit en niet onverhoopt op de achterbank klimt.

Op de achterbank

Er zijn tegenwoordig verschillende merken die speciale zittingen en oplossingen voor een hond op de achterbank hebben. Heb je bijvoorbeeld een sedan auto waarbij de kofferbak dicht is, dan wil je de hond niet opsluiten in een dichte achterbak. De hond op de achterbank plaatsen is dan een goed alternatief.

Zo heeft Audi speciale hondenriemen, die bevestigd kunnen worden aan de normale riem. In combinatie met een doek kun je zo de hondenharen goed opvangen en ligt je hond op een vaste plek op de achterbank. Zo kun jij ongestoord heerlijk auto rijden naar je favoriete vakantie bestemmingen.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen